Overleverne (Innbundet)

roman

Forfatter:

Andreas Eilert Østby (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 246
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Överlevarna
Oversatt av: Østby, Andreas Eilert
ISBN/EAN: 9788205545489
Kategori: Romaner
Omtale Overleverne
En følsom og sterk fortelling om brødreforhold og om å gjenoppleve barndommen som voksen. Tre brødre møtes for å spre asken etter sin mor ute ved landstedet der de tilbrakte barndommens somre. Ingen av dem har besøkt stedet på tjue år, og med årene har de glidd fra hverandre. Reisen ut dit gir dem mulighet til å nærme seg hverandre igjen, og til å forstå hva som skjedde den gangen de bare skulle leke, men ingenting ble det samme igjen.Alex Schulman har skrevet en rekke kritikerroste bøker. Han behandler familierelasjoner med en spesiell følsomhet, og skildrer klokt hvordan et felles minne kan oppleves helt ulikt, og hvordan dette påvirker livet som voksen og forholdet til de som burde vært oss nærest. «Innlevende og sårt om traumer skapt av selvopptatte foreldre.»
Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad «Fiffig familiedrama med spenst og nerve.»
Maria Årolilja Rø, Adresseavisen «Forjævlig og vidunderlig.»
Vebjørn Rogne, BOK365«Med Overleverne når svenske Alex Schulman et internasjonalt publikum. Det har han fortjent.» Ida Vågsether, Morgenbladet «... en innsiktsfull historie om hvor kort avstanden kan være mellom kjærlighet og hat innad i en familie, og om hvordan virkeligheten er relativ for oss alle.»
Oda Faremo Lindholm, VG«Alex Schulman skriver fengslende ...» Liv Wergeland Sørbye, Dagen«Overleverne er en meningsmettet og moden roman ... dette kan være begynnelsen på et betydningsfullt forfatterskap.» Dagens Nyheter«Jævlig vakker ... her finnes drama så det holder, men Schulman arbeider like mye med små detaljer, hverdagshendelser som virker ubetydelige for utenforstående, men som blir knivskarpe, varige minner for et barn ... Alex Schulman glir, uansett hvor forankret i det biografiske han enn er, tydelig i retning av en friere prosa. Mellom radene skimtes en forfatter med siktet stilt inn mot horisonten, som vil videre. Man blir nysgjerrig på hvor det bærer hen.» Svenska Dagbladet«Schulman har sine smertepunkter og vet nøyaktig hvordan han skal utnytte dem. Han er utrolig god på å fortelle en historie på en måte som setter spor.» Sydsvenskan «Alex Schulman navigerer stødig gjennom en sårbar oppvekst. Han skriver slående, det er ikke umulig å beskytte seg.» Aftonbladet

Til toppen

Andre utgaver

Overleverne
Bokmål Ebok 2021
Overleverne
Bokmål Heftet 2021
Overleverne
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021

Flere bøker av Alex Schulman: