Øyas hemmelighet (Heftet)

Forfatter:

Solveig Moen Rusten (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 448
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Island of Secrets
Oversatt av: Rusten, Solveig Moen
ISBN/EAN: 9788202573539
Kategori: Romaner
Omtale Øyas hemmelighet

I krig og kjærlighet

37 år gamle Angie bor i London og planlegger bryllup. Nå som den store dagen nærmer seg, føler hun trang til å spore opp sin ukjente familie på Kreta.

Angies mor, Poppy, har alltid vært hemmelighetsfull om fortiden sin. Det eneste Angie vet, et at hun forlot Kreta for tretti år siden og brøt all kontakt med familien. Hva skjedde den gangen? Angie bestemmer seg for å reise til Kreta, tross Poppys protester.

I den lille landsbyen Amiras lykkes Angie i å finne besteforeldrene sine. Bestemoren Maria tar henne imot med åpne armer. Hun er gammel og syk og føler at tiden er inne til å fortelle familiens dramatiske historie videre. Ved solnedgang 14. september 1943 inntok 2000 tyskere den lille avsidesliggende landsbyen Amiras. Øyas hemmelighet gir oss unik innsikt i Kretas ukjente historie. Det er en  fortelling om mot og kjærlighet, og om hvor langt en mor er villig til å gå for å beskytte barna sine. Det er også en håpefull beretning om tre sterke kvinner – Angie, Poppy og Maria – som etter mange år med taushet og bitre hemmeligheter kommer sammen for å lege de sårene som splittet familien.

Til toppen

Andre utgaver

Øyas hemmelighet
Bokmål Ebok 2018

Flere bøker av Patricia Wilson:

Utdrag

«Angelika, hør på meg, gjelden er nedbetalt, og huset er overdratt til deg, bare for sikkerhets skyld.» Angelikas hånd klemte rundt hennes. «Og hvis jeg ikke kommer tilbake fra operasjonen nå i ettermiddag,» fortsatte Poppy, «så skal du dra rett tilbake til Kreta og fortelle mamma at jeg aldri sluttet å være glad i henne.» Hun svelget og lukket øynene, pustet ut, lettet over at ordene var sagt. «Jeg sluttet aldri å være glad i henne. Kan du fortelle henne akkurat det? Husk, det er veldig viktig.»
«Ikke snakk sånn. Det er ikke noe «’for sikkerhets skyld’» mamma, det kommer til å gå helt fint.» Poppy kunne høre at datteren kjempet mot gråten. «Jeg lover, mamma, de utfører disse operasjonene hver eneste dag.»
«Man vet aldri.»
«Det med huset, det er jo galskap, men veldig snilt av deg … Tusen takk,» sa Angelika.
«Så slipper du å mase med det,» sa Poppy.
«Slutt nå, mamma! Du er hjemme og på bedringens vei i løpet av noen dager.»
Poppy nikket mot bildet. «Han var vakker, faren din. Jeg elsket ham fra jeg var liten pike, drømte om å gifte meg med ham.» Hun klemte rundt Angelikas hånd. «Den slags kjærlighet falmer aldri, men det vet du sikkert.»
«Kan du fortelle meg om bryllupet, mamma?»
«En dag, men ikke nå, Angelika. Kanskje når jeg kommer hjem.» Poppy lukket øynene og mintes opptakten til bryllupet sitt den gangen for lenge siden.

Til toppen