Per (Innbundet)

Glimt av min far

Forfatter:

PER. Glimt av min far er et møte mellom to mennesker som har et helt liv å dele og oppsummere like før det slutter. Boken er en virkeliggjøring av Per Fugellis oppfordring: "Ikke vær et ett-tall på jorda. Bry deg om flokken din!"

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 248
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202422981
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Per

En åpenhjertig samtale mellom far og sønn

Per Fugelli er en skikkelse Norge har vent seg til å se i offentlige roller: som lege, forsker, samfunnsrefser og i det siste - som en kreftpasient som vet at han lever på lånt tid.

Aksel Fugelli har vokst opp med en far som har vært til stede. I mediene, i pasientenes takknemlighet - og i familien, hans egen flokk.

Denne boken er en åpenhjertig og lang samtale mellom de to. Uten å vike unna vanskelige spørsmål går de gjennom farens liv en siste gang. Det er en tekst som hverken frykter konfrontasjon eller nærhet. Noen ganger snakker de forbi hverandre. Noen ganger bryter samtalen sammen. Og hele tiden kommer de langsomt nærmere hverandre. Blottet for sentimentalitet, lik en lege som undersøker en pasient, streker sønnen opp bildet av sin egen far, som etterhvert fremstår naknere, mer sårbar, men også virkeligere enn før.

PER. Glimt av min far er et møte mellom to mennesker som har et helt liv å dele og oppsummere like før det slutter. Boken er en virkeliggjøring av Per Fugellis oppfordring: "Ikke vær et ett-tall på jorda. Bry deg om flokken din!"

Til toppen

Vakker og nyansert portrett
Bjarne Tveiten , Fædrelandsvennen

Andre utgaver

Per
Bokmål Ebok 2014
Per
Bokmål Lydbok-CD 2014
Per
Bokmål Lydbok MP3-CD 2014
Per
Bokmål Nedlastbar lydbok 2014
Per
Bokmål Heftet 2015

Flere bøker av Aksel Fugelli:

Anmeldelser Per

"Vakkert og nyanserikt portrett av eit menneske vi alle har eit forhold til. (...)Faktisk er det snarare tvert imot, etter å ha lese boka synst eg samfunnsrefsaren og rikssynsaren står fram som eit endå meir imponerande menneske. Ein bauta i moderne, norsk historie blir eit stort, levande menneske. Ein mann eg kan identifisere meg med. Ein mann å sjå opp til." 
Bjarne Tveiten , Fædrelandsvennen

"Dialogene er fulle av motstand, kritikk og kjærlighet. Men størst blant dem er kjærligheten."
Sven Egil Omdal , Stavanger Aftenblad

Til toppen