Perleporten (Innbundet)

roman

Forfatter:

Kari Fredrikke Brænne (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 578
Illustratør: Brænne, Kari Fredrikke
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203267079
Kategori: Romaner
Omtale Perleporten
I PERLEPORTEN møter vi Maria, som på mirakuløst vis overlevde massakren på tsarfamilien under den russiske revolusjonen i 1918. Hun har mistet alt; rikdom, adelstittel, sin elskede familie, landet sitt. Hva vil møte henne på den andre siden av havet?
«Maria ser blått hav, blå himmel. Ser landet tre fram, blått det også. Først bare som en stripe, deretter grønnere jo nærmere de kommer. Snart fast grunn under føttene. Snart støtt og stødig. A-me-ri-ka. Bare navnet er en sang. Skimrende som drømmer av gull. En hildring og et eventyr. Alt er mulig i Amerika.»

Perleporten er Kari F. Brænnes eventyrlige og frittstående fortsettelse på historien om Maria, den russiske tsardatteren som vi møtte i romanen Himmelfall fra 2015. Nå kommer hun til 1920-tallets California, hvor hun blant annet lar seg besnære og oppsluke av den gryende, men hensynsløse filmverdenen."

«Solid oppfølgjar. Fargesterkt drama med hint av skandale. Her er romanen om metoo i amerikansk filmbransje, politisk ekstremisme og innvandringsmotstand ­- for 100 år sidan. (...) Slutten på «Perleporten» er skreddarsydd for ein oppfølgjar, som eg håpar og trur vil kome. Det kan ikkje stoppe her!» Marta Norheim, NRK

Til toppen

Andre utgaver

Perleporten
Bokmål Ebok 2020
Perleporten
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020