Profeten (Heftet)

Serie: Damm pocket 

Forfatter:

Kahlil Gibran (Illustratør) Annie Riis (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 126
Illustratør: Gibran, Kahlil
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The prophet
Oversatt av: Riis, Annie
Serie:
ISBN/EAN: 9788204111913
Kategori: Noveller, lyrikk og drama
Omtale Profeten

Et mesterverk som har favnet millioner av lesere over hele verden

Kahlil Gibran mente selv at Profeten var hans litterære hovedverk. Han sa det slik: "Jeg tror at Profeten alltid har vært hos meg siden jeg første gang fikk ideen til boken ... Jeg oppbevarte manuskriptet i fire år før jeg leverte det til min forlegger, fordi jeg måtte være helt sikker på at hvert eneste ord som sto der, var det aller beste jeg kunne skape."

"Profeten" er blitt så enormt populær fordi den samler i seg så mye innsikt, håp, inspirasjon og en inderlig medfølelse med det menneskelige sinn. Den utforsker den indre reise - sjelens lengsel etter å forenes med evigheten.

Hovedpersonen, profeten Almustafa, taler til oss om kjærlighet og ekteskap, om familie, barn og om tro. I et poetisk, men samtidig lett tilgjengelig språk, forteller han oss hvordan vi skal leve for å være fullverdige, moralske mennesker.

Til toppen

Andre utgaver

Profeten
Nynorsk Innbundet 2017
Profeten
Bokmål Heftet 2009
Profeten
Bokmål Lydbok-CD 2003

Flere bøker av Kahlil Gibran:

Om forfatter Kahlil Gibran

Kahlil Gibran (1883 - 1931), var poet, filosof og kunstner. Han ble født i Libanon, men hans berømmelse spredte seg langt ut over Midtøsten. Diktningen hans er oversatt til mer enn 20 språk, og millioner av lesere har latt seg begeistre av hans budskap. Kahlil Gibrans verker er kjente og kjære over hele verden, og flere av dem er utkommet på norsk.

Til toppen

Bøker i serien