Profetene i Evighetsfjorden (Heftet)

Serie: Grønlands-trilogien 1

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 560
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Profeterne i Evighedsfjorden
Serie: Grønlands-trilogien
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788202419158
Kategori: Romaner
Omtale Profetene i Evighetsfjorden

Kolonien Sukkertoppen, Vestgrønland, 1793

En kvinne sparkes ut over en klippe og faller i døden. Koloniens dansk-norske prest, Morten Falck, har hjemlengsel. Hans grønlandske hjelpeprest fortæres av sinne og sorg. Fiendskapet mellom grønlendere og kolonister vokser. Det kommer skip én gang i året.
Langt inne i landet er det brudt ut opprør blant de kristne grønlendere, ledet av profeten Habakuk og hans kone Maria Magdalena. De drømmer om frihet, likhet og brorskap, 4.000 km nordvest for Paris og Den Franske revolusjon. Morten Falck er splittet: Skal han håndheve den danske overmakt eller la seg beruse av de grønlandske frihetsdrømmene?

Profetene i Evighetsfjorden er inspirert av virkelige hendelser i det store dansk-norske riket mot slutten av 1700-tallet. Boken tar deg med til Københavns gater, Grønlands vidstrakte natur, på sjøreiser og hvalfangst, en fottur på tvers av Norge og Københavns store brann i 1795. Romanen er en bredt anlagt fortelling om et kulturmøte på godt og vondt, om umuligheten av å finne hjem og den store drømmen om frihet.

Til toppen

Vinner av Nordisk råds litteraturpris 2013

Andre utgaver

Profetene i Evighetsfjorden
Bokmål Ebok 2012
Profetene i Evighetsfjorden
Bokmål Lydbok-CD 2013
Profetene i Evighetsfjorden
Bokmål Nedlastbar lydbok 2013

Flere bøker av Kim Leine:

Anmeldelser Profetene i Evighetsfjorden

VINNER AV NORDISK RÅDS LITTERATURPRIS 2013
VINNER AV POLITIKENS LITTERATURPRIS

«(...) en enormt spennende roman»
Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

«En milepæl, et mesterstykke (…) en medrivende, velkomponert, bevegende og velgjennomtenkt roman.»
Erik Skyum-Nielsen, Information

«vil bli husket av heldige lesere som bokhøstens mest spektakulære litterære opplevelsesreise.»
Ellen Sofie Lauritzen, Dagbladet 

«en enormt spennende roman om da opplysningstiden, kolonitiden, urfolk og kristendom støtte hardt mot hverandre på et sted som virket
avsides for nesten alle.»
Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

«en storslått roman. Kim Leine skriver så man skjermer seg for ild og skutter seg for is»
Klaus Rothstein, Weekendavisen

«Etter å ha vært med på en avslutning så dramatisk og så fintfølende poetisk at jeg nesten kjenner lukten av brent by i neseborene, drister jeg meg til å være litt profet selv. Om ikke romanen blir en vinner under juletreet, spår jeg at den vil bli husket av heldige lesere som bokhøstens mest spektakulære litterære opplevelsesreise.»
Ellen Sofie Lauritzen, Dagbladet 

Terningkast 6
«Kjemperoman om kolonimakten Danmarks behandling av Grønland på slutten av 1700-tallet, om kåte misjonærprester og lokale spirituelle vekkelser, og om en fascinerende tvisynt hovedperson fanget mellom teologiens forjettelser og rasjonalismens klarhet.»
«Glad i historiske romaner? Da er Kim Leine din mann!»
Arne Hugo Stølan, VG 

«Kim Leine overbeviser med monumental roman om modige nordlige partisaner. En milepæl, et mesterstykke og et monument over danskenes mistede uskyld. (…) en medrivende, velkomponert, bevegende og velgjennomtenkt roman.»
Erik Skyum-Nielsen, Information

«Kim Leine har skrevet en storslått roman. Kim Leine skriver så man skjermer seg for ild og skutter seg for is, klør seg for lys i parykker og vrenger seg av spekklukt og svettedunst.»
Klaus Rothstein, Weekendavisen

«Leine er en mann med både overblikk over grunnleggende motsetninger, som han tegner skarpt og uten overforbruk, og sans for konkrete, fysiske, både vemmelige og komiske saftige detaljer. Profetene i Evighetsfjorden bør bli et gjennombrudd.»
Marie Tetzlaff, Politiken

«Storslått ny roman fra Kim Leine (…) han har en formidabel evne til å veksle mellom en lakonisk registrerende og sterk billedlig skrivestil. Det er i lange passasjer detaljert brutalt, men ikke desto mindre sterkt og umulig å legge fra seg.»
Per Krogh Hansen, Berlingske Tidende

«Kim Leines storslåtte Grønlandskrønike Profetene i Evighetsfjorden er en bok langt ut over det alminnelige. Anbefales på det varmeste.»
Christina Blangstrup Dahl, Dagbladenes Bureau

«Ubesværet, troverdig og dypt fengslende lykkes han i å forene den faktiske viten med fiksjonens personer og levende liv. Det er en bok som virker som om den er skrevet av nødvendighet, gjennomsyret av en stadig utforskning av hva det er som driver mennesket.»
Mai Misfeldt, Kristeligt Dagblad

Til toppen

Bøker i serien