Prosessen mot Viggo Kristiansen (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 526
Forlag: Pitch forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788293551942
Kategori: Politikk og samfunn
Omtale Prosessen mot Viggo Kristiansen
I 2002 ble Viggo Kristiansen dømt til 21 års forvaring for drap og voldtekt. Han var sannsynligvis Norges mest forhatte mann - inkarnasjonen av monster og ondskap. Viggo Kristiansen selv har hele tiden hevdet sin uskyld, og i nesten femten år har han prøvd å få saken gjenopptatt. 18. februar 2021 ble den det - med knappest mulig flertall i Gjenopptakelseskommisjonen. Dommen mot Viggo Kristiansen kan være Norgeshistoriens groveste justismord.

Dette er historien om Viggo Kristiansens kamp for gjenopptakelse og livet på Ila fengsel og forvaringsanstalt, der hans psykolog Atle Austad ble en redningsbøye. Det er også historien om forsvarernes, familiens og støttegruppens utrettelige arbeid for å opplyse saken - og om hvordan politiet, påtalemyndigheten og opinionen har kjempet imot gjenopptakelse.

I oppfølgeren til Drapene i Baneheia. To historier. En sannhet. går prisbelønte journalist og forfatter Bjørn Olav Jahr inn på det som skjedde etter dommen i Agder lagmannsrett 2002 og frem til i dag. Boken inneholder ny informasjon om saken og aktørene.

Til toppen

Andre utgaver

Prosessen mot Viggo Kristiansen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021
Prosessen mot Viggo Kristiansen
Bokmål Ebok 2021
Prosessen mot Viggo Kristiansen
Bokmål Heftet 2021

Flere bøker av Bjørn Olav Jahr: