Quilt med kjærlighet (Innbundet)

Forfatter:

Trude Monssen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 143
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: quilt love
Oversatt av: Monssen, Trude
ISBN/EAN: 9788202424435
Kategori: Håndarbeid
Omtale Quilt med kjærlighet

Tepper fylt med kjærlighet

Håndlagede tepper fylt med vennskap, kjærlighet, minner og store begivenheter. Tepper satt sammen av stoffbiter som har en historie eller mening for den som lager eller mottar.

Boka gir deg mønster og forslag til 20 herlige quiltede tepper til barn og voksne. Du får gode trinn-for-trinn-forklaringer og detaljerte tegninger. Quilt med kjærlighet vil inspirere deg til å kreere noe vakkert og personlig og forandre din måte å tenke søm og din egen kreativitet. Gled deg til å skjære lapper og sette sammen din historie.
Du får grundig innføring i valg av stoffer, skjæring og sammensetting og ikke minst detaljert oversikt over planleggingen av teppet.

"Det handler om å samle trådene, sette sammen fortid og fremtid, ... tenke over hvor du har vært, og hvor veien går videre."
Lappetepper forteller historier og er en fantastisk måte å gi uttrykk for kreativitet på. Her finner du modeller og detaljerte beskrivelser på tepper du kan lage.
Ideer til tepper du kan sy:
• Lappeteppe til den nyfødte
• Ekteskapsteppet
• Lappeteppe til bursdagsbarnet
• Ut av redet-teppet
• Kjærlighetsteppet
• Vennskapsteppet
• Gode minner-teppet
• Minner fra reiser
Du får også forslag til mindre sømprosjekter som vennskapsarmbånd, duker, løpere, putetrekk og vesker.


Alt om utstyr, layout og montering
Boka gir grundig innføring i valg av stoffer og farger, hva du trenger av redskap og utstyr, hvordan du skjærer og setter sammen, layout og montering, hvordan du quilter og lager lukkekant og hvordan du lager din egen design.
Du trenger ikke mye utstyr for å lage lappetepper. Vi anbefaler en god skjærematte, skjærehjul, linjal, knappenåler, strykejern, god saks og symaskin.

"Dette er hva jeg ønsker at dere alle skal gjøre - lage sitt eget lappeteppe. Et som signaliserer: "Dette er meg, dette er mitt liv, dette er min historie." Hvis dere gjør det, blir jeg fornøyd. Da er sirkelen sluttet, for det å lage lappetepper handler om personlige uttrykk og familie og historie."
Cassandra Ellis

Til toppen

Utdrag

Tråder

Det handler om å samle trådene, om å sette sammen fortid og fremtid, om å ta en pause og tenke over hvor du har vært, og hvor veien går videre.

Lappetepper forteller historier, de forteller historier om kjærlighet og tap, om vennskap og nye opplevelser. Å sette sammen stoff for å lage noe praktisk og verdifullt til deg og dine, er en svært personlig reise. Det å lage store lappetepper og mindre arbeider av stofflapper gir venner en anledning til å møtes, eller du kan velge å arbeide alene på noe som vil bli et minne for livet. Det er nå anledningen byr seg til å bruke dine spesielle stoffer og samle trådene som utgjør historien om en spesiell person.
Det kan være mange grunner til å lage et lappeteppe, og mange hendelser fortjener et slikt teppe. Du kan være i starten på en ny fase i livet, eller du vil feire en annens nye liv. Når to mennesker finner hverandre, er det verdt et lappeteppe, det er også alle minner samlet fra et langt livsløp. Tapet av en god venn kan minnes med kjærlighet, eller kanskje en venn som nettopp har opplevd et brudd, kan få trøst i noe som er laget spesielt for ham eller henne.
Du har kanskje en stoffsamling fra de mange reisene du har vært på, eller fra markeder eller stoffbutikker. Du har kanskje spart på den spesielle kjolen fra akkurat den sommerferien - den som forandret livet ditt. Kanskje har du noen rester fra din bestemors bryllupskjole, eller en kjole du brukte da du var barn - alt er minner.
I historiens løp har mange forskjellige lappetepper sett dagens lys. Noen skulle dekke et praktisk behov, andre skulle vise frem lappeteppemakerens kreative evner. Jeg synes at et lappeteppe skal vise både skaperens håndlag og hjertelag, så kast deg ut i deg, i din egen personlige stil - det er da det blir perfekt.

Til toppen

Om forfatter Cassandra Ellis

Cassandras design - fra hender til hjerte

Cassandra Ellis kommer fra New Zealand og bor og arbeider i London. I storbyen jobber hun som designer, interiørutvikler og forfatter og har et stort engasjement. Cassandra er opptatt av at design skal berøre "hode og hjertet", at god design kan forandre liv og at ethvert hjem skal inneholde både praktiske, vakre og personlige ting. "It is all about mindful living - thinking about what you have, where it comes from and what it means for you."

"Dette er hva jeg ønsker at dere alle skal gjøre - lage sitt eget lappeteppe. Et som signaliserer: "Dette er meg, dette er mitt liv, dette er min historie." Hvis dere gjør det, blir jeg fornøyd. Da er sirkelen sluttet, for det å lage lappetepper handler om personlige uttrykk og familie og historie."
Cassandra Ellis

Til toppen