Ravn (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 167
Forlag: Svein Sandnes bokforlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788293903314
Kategori: Romaner
Omtale Ravn
I Edvard Eikills roman Ravn vokser hovedpersonen Ravn opp i ei bygd i Sunnhordland som heter Almvin. Her lærer han smedkunsten av bestefaren og blir en dyktig treskjærer. Han blir med Harald Gråfells hær til Danmark, der de går i et av Harald Blåtann nøye planlagt bakhold. Danskekongen blir oppmerksom på Ravns evner som treskjærer, og inviterer ham til å bli med i hirden sin.
Her blir han forført av dronning Tove. Og da hun dør, blir han elskeren til datteren Tyra. Hun giftes i tur og orden med Styrbjørn Sterke i Skåne, Boleslav 1. av Polen og Olav Tryggvason i Norge, men opprettholder hele tida et nært forhold til treskjæreren Ravn.
Svein Tjugeskjeggs fosterfar, Palnatoke, blir Ravns gode venn, og skjenker ham en stor gård på Fyn. Ravn deltar med jomsvikingene og Sigvalde jarl i slaget i Hjørungavåg der Ravn i kampens hete glir på relingen, faller i vannet og klarer å ta seg fram til en gård der han blir godt mottatt.
Eikill lar Ravn møte Olav Tryggvason på Gulatinget, der han sammen med alle lar seg døpe på kongens befaling. Samtaler med presten Ivar og arbeidet med flere krusifiks til kirker hadde modnet ham til å motta dåpen i denne brytningstida mot slutten av 900-tallet mellom troen på de norrøne guder og kristendommen.

Til toppen

Flere bøker av Edvard Eikill: