Rettsøkonomi (Innbundet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 656
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202494971
Kategori: Jus
Fag: Rettsøkonomi
Nivå: Akademisk
Omtale Rettsøkonomi

Rettsøkonomiske analyser har som formål å avklare rettsreglers virkninger og vurdere hvilke regler som er best egnet til å oppnå bestemte målsetninger. Det fokuseres særlig på rettsreglenes betydning for samfunnsøkonomisk effektiv ressursbruk og for ønsket formuesfordeling. Slike analyser kan dessuten bidra til å forklare rettens utvikling.

Fagets innhold er i hovedsak bestemt av det internasjonale ordskiftet mellom rettsvitere og økonomer. I rettsøkonomien trekker man inn samfunnsøkonomiske idéer, begreper og teorier for å øke forståelsen for rettsreglene og for å bedre kvaliteten på rettssystemets beslutninger og begrunnelser. Denne rettsvitenskapelige tilnærmingsmåten har tradisjoner i Norge tilbake til A. M. Schweigaard, men denne boken avspeiler først og fremst den raske internasjonale utviklingen innen rettsøkonomien de siste tiårene.

Formålet med denne boken er å bidra til utviklingen og formidlingen av rettsøkonomien på norsk og med norske eksempler. Boken dekker både privatrett og offentlig rett. Den egner seg som grunnbok for faget i Norge og ellers i Skandinavia.

Til toppen

Flere bøker av Erling Eide og Endre Stavang:

Du vil kanskje også like