Rotvelte (Heftet)

Serie: Eira Sjödin 1

Forfatter:

Rune R. Moen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 399
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Rotvälta
Oversatt av: Moen, Rune R.
Serie: Eira Sjödin
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788205565050
Kategori: Krim og spenning og Krim og mysterier
Omtale Rotvelte
Vinner av Glassnøkkelen 2021. Olof var bare fjorten år da han tilsto drapet på tenåringsjenta Lina Stavred. Så forlot han bygda.
  
En lys sommernatt tjuetre år senere svinger han av motorveien på impuls og kjører landeveien som fører til barndomshjemmet i Ådalen. I dusjen finner han faren sin død, drept med en jaktkniv.
  
Politietterforsker Eira Sjödin har akkurat kommet tilbake til sine barndomstrakter for å ta vare på den gamle moren sin. Under etterforskningen av drapet på Olofs far husker hun mer og mer fra sin egen barndom.
   
Eira var ni år da Lina ble drept. Olof var gutten i marerittene hennes.«Dette er skandinavisk krim i verdensklasse - kommer til å bli nevnt i samme åndedrag som Frøken Smillas fornemmelse for snø, Rødstrupe eller Millennium-trilogien.» BookPage Magazine, USA Adresseavisen  «Sommerens store spenningsopplevelse»
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen
  
«Smart intrige og en suggererende stemning som ikke slipper taket et eneste sekund.»
TARA
  
«Tove Alsterdal leverer, både når det gjelder spenning og språk. Hennes billedlige metaforer får det til å gå kaldt nedover ryggen på en.»
Aftonbladet
  
«Kvaliteten på bøkene i den svenske krimjungelen er mildt sagt varierende, men Tove Alsterdal er en av sjangerens aller beste.»
Damernas Värld
  
«Tove Alsterdal er god til å veve sammen fortellinger og til å gå i dybden av redselens kriker og kroker, som en storm som river opp røtter og kaster nytt lys over vedtatte sannheter.»
NSD
  
«I mylderet av krimmer som utgis - og som det går tretten av på dusinet - skiller Tove Alsterdal seg ut med leseverdig kvalitet. Hun binder sammen da og nå, politikk og privatliv, til en velskrevet og tankevekkende vev av spenning.»
Magasin M

Til toppen

Andre utgaver

Rotvelte
Bokmål Ebok 2021
Rotvelte
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021

Flere bøker av Tove Alsterdal:

Bøker i serien