Samtaler med Horats (Innbundet)

Dagbok 2000-2004

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202239312
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Samtaler med Horats

1. august - Skålsrudstølen - Det er tidlig morgen; jeg har badet i et tjern langt inne i høyfjellet, turkameratene snorker i køyene og kaffekjelen har begynt å suse på propanflammen. Det finnes ingen bedre tid. Sinnet et uthvilt og opplagt etter søvnen og det friske morgenbadet; dine vers blir klare som kildevannet. Du skriver til din Leuconoe og advarer henne mot overdreven nysgjerrighet når det gjelder din eller hennes egen skjebne. Det er imot gudenes vilje at mennesker skal vite slikt:

Forsøk ikke… kjære Leuconoe, å finne ut hvordan mitt eller ditt liv skal ende, prøv deg ikke med babylonisk astrologi. Det er bedre å ta det som kommer… Bruk din forstand, sil din vin, gjør din lange forventning kort; for mens vi taler sammen, flykter den misunnelige tiden. Derfor: Carpe diem - grip dagen idag, og ha minst mulig tillit til dagen imorgen.

Noe er blitt bedre i løpet av de to årtusener som skiller oss: Vi slipper å sile vinen! Dessuten er kaffen kommet til oss som en av de få velsignelser fra Amerika. Ellers vet vi like lite om det som skal komme, og tiden er fortsatt sjalu på menneskenes lykke..."

Anmeldelser:"Pollestads dagbøker rusker godt opp i den selvtilfredse, totalitært anstrøkne toleranse vi holder oss med for tiden. Det er all mulig grunn til å lytte til paterens samtaler i den og alle mulige andre anledninger."
Per Haddal, Aftenposten
Les hele anmeldelsen

"Melankolske, skarpe og velformulerte dagboksnotater."
Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

"Ny glimrende Pollestad ... festlig, treffende og tankevekkende... en ordkunnstner av Guds nåde..."
Svein Døvle Larssen, Tønsbergs Blad"Han har mer enn noen annen i dette land gitt Kirken et ansikt det går an å identifisere seg med."
Svein Grødeland, Jærbladet

Til toppen

Andre utgaver

Samtaler med Horats
Bokmål Ebok 2012

Flere bøker av Kjell Arild Pollestad: