Samtaler med meg selv (Fleksibind)

Innbinding: Fleksibind
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 480
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Conversations with Myself
ISBN/EAN: 9788202429225
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Samtaler med meg selv

Nelson Mandela var en av vår tids mest inspirerende og ikoniske skikkelser. Hele livet satte han pennen mot papiret for å dokumentere tanker og hendelser, lidelser og seire. I denne boken har han åpnet sitt personlige arkiv og gir leseren et enestående innblikk i sitt bemerkelsesverdige liv.

Samtaler med meg viser den private mannen bak den offentlige skikkelsen – fra brev som ble skrevet i de mørkeste stundene under Mandelas 27 år i fangenskap, til utkastet til en ufullført oppfølger til hans bok Veien til frihet. I bordkalenderen han hadde i cellen på Robben Island har han notert ubehagelige drømmer, her refereres fra dagboken han skrev mens han var på flukt i begynnelsen av 1960-årene og unike opptak der han snakker med venner. I denne boken er han verken et ikon eller en helgen. Her er han som deg og meg.

Samtaler med meg selv skildrer en personlig reise fra en gryende politisk bevissthet til en legende i verdenshistorien, en sjelden anledning til å tilbringe tid sammen med mennesket Nelson Mandela og hans egen stemme - direkte, tydelig og privat.

Til toppen