Sankeboka høst og vinter (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 88
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202748081
Omtale Sankeboka høst og vinter

Sanking er historisk sett en av våre viktigste kilder til matauk. I nyere tid har denne tradisjonen nærmest forsvunnet. Det er synd, for sanking er mye mer enn bare å samle mat for å overleve, det er også bærekraftig utnyttelse av jordens ressurser. I Sankeboka høst lærer du deg å identifisere disse ville vekstene og hvor de vokser.

Folk blir mer og mer opptatt av spiselige, ville vekster. Boka har også med flere spiselige tang- og tarearter. Kunnskap om de ulike artene er viktig når du skal ut i naturen. Boka beskriver sesongens spiselige vekster utførlig, du får kunnskap om de viktigste kjennetegnene, om lukt, farge og hvordan de ser ut. Ravneberg gir også tips om hvordan best bruke dem, og han presenterer de plantene han som kokk synes er de beste og mest smakfulle.

Noen tips og triks fra boka:

  • Vask alltid planten før bruk (om det ikke står noe annet i boka). Det kan være insekter eller annet rusk på planten.
  • Om planten er skjør og ikke tåler for mye vasking kan du legge den ut på benken med papir under. Små kryp vil da kravle ut av planten.
  • Desto eldre planten er, jo grovere, mer trevlete og bitter blir den, så en tommelfingerregel er å bruke planten når den er ung.
  • Hvis du skal bruke en plante og mener den er for bitter, salt den i en halvtime og skyll deretter planten. Salting fjerner bitterhet og er en bra metode å bruke hvis du skal sylte eller fermentere.

Til toppen

Flere bøker av Jørgen Ravneberg: