Sankthansvals (Heftet)

Forfatter:

Kirsti Øvergaard (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 311
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Midsommarvals
Oversatt av: Øvergaard, Kirsti
ISBN/EAN: 9788204098757
Kategori: Romaner
Omtale Sankthansvals

Dette er fortellingen om en solfylt og saltram midtsommeruke i det lille kystsamfunnet Saltö utenfor Gøteborg. Her møter vi de forskjelligste personligheter, og det skjer alltid noe når de møtes.

Forfatteren har en utmerket evne til å fange inn hverdagens komikk, samtidig som hun også med varme og medfølelse skildrer også de mørkere og vanskeligere sidene av tilværelsen.

Hit flykter den unge læreren Sara for å begynne et nytt liv etter at mannen hennes døde. Hun vekker oppsikt med sitt vakre utseende, og den subbete Magnus begynner til sin mors forundring plutselig å re opp sengen sin og stryke skjortene sine. Kanskje også moren kunne trenge litt kjærlighet. Så bra at hun kjenner fabrikkeierens pur unge hustru som kan alle knepene.

Vi møter også tobakkshandleren og hans tykke kone som blir lei av mannen sin og flytter fra ham for å bo i bobil ute i naturen. Der møter hun en adjunkt fra Kalmar som er på ferie for å botanisere.

Alt kan skje, og det meste skjer i denne deilige sommerromanen fra en kyst vi forbinder med glede.

Til toppen

Om forfatter Viveca Lärn

Viveca Lärn er født og oppvokst i Gøteborg. Det er nok barnebøkene hun er mest kjent for, også her i landet. Hun har skrevet over 40 barnebøker siden hun debuterte i 1975. Men siden 1995 har hun også skrevet bøker for voksne.

Bøkene hennes er oversatt til 10 språk. Hun har skrevet visetekster og drama for teater, radio og TV, og hun har sin faste spalte hver lørdag i Gøteborgs-Posten.

Til toppen