Sannheten som forandret seg (Heftet)

boken for unge mennesker og andre voksne som liker å utfordre sannheten.

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 226
Forlag: Kolofon
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788230013472
Omtale Sannheten som forandret seg
Dette er en uvanlig historie fra krigens dager. Den gang Norge ble okkupert og hærtatt av mennesker som hevdet og tenkte annerledes enn hva de fleste gjør i dag. Eller bruker vi bare andre ord og uttrykk på noen av de samme, gamle tankene? Med andre bokstaver, men fra det samme, gamle alfabetet?
Boka er basert på virkelige hendelse - som noen og enhver kan kjenne seg igjen i. Men den er også en skildring av hverdagslivet under krigen. Det som ikke i samme grad, er skildret av historikerne. Slike hendelser som kunne hende nesten for hvem som helst og hvor som helst. Både hos enkeltmennesker og rundt omkring i familiene - over alt rundt oss.
Forfatteren lar en liten gutt være hovedperson i fortellingen. Derfor blir alt rundt ham oppdaget og vurdert med barnets øyne. En liten gutt som ikke kjenner annen virkelighet enn den som eksisterte rundt han - gjennom de fem krigsårene. Det uvirkelige blir på en måte barnets eneste og sanne hverdag. Men etter hvert som krigens detaljer blir til måneder og år, vokser guttesinnet videre og vekk fra de mest barnlige konklusjoner. Samtidig får gutten innblikk i episoder som kan skade barnesinnet.

Til toppen