Ser hodet mitt stort ut med denne? (Innbundet)

Forfatter:

Kirsti Øvergaard (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 334
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Does my head look big in this?
Oversatt av: Øvergaard, Kirsti
ISBN/EAN: 9788204126047
Kategori: Ungdomsbøker
Alder: 12 - 16
Omtale Ser hodet mitt stort ut med denne?

Videregående er vanskelig nok som det er, om man ikke skal gå med hijab.

Det er den vanskeligste og viktigste avgjørelsen Amal noensinne har tatt; hun har valgt å bære skaut - ikke bare av og til, men alltid. Nå må hun lære seg å takle slengbemerkninger og fordommer fra klassekamerater og samfunnet rundt. Og så var det dette med gutter ...

Gjennom den 16 år gamle jenta Amal ser vi de vanskelige og i blant komiske konsekvensene av å velge å bære det muslimske hodeplagget hijab. En viktig, aktuell og ikke minst morsom debutroman om det å være en ung kvinne som dras mellom to kulturer.

Til toppen

Utdrag

Jeg får ikke sove. Jeg er stresset av å lure på om jeg er modig nok til å gjøre det. Å gå med hijab, skautet, hele tiden.
«Fulltidsbrukere» er det mine muslimske venner og jeg kaller jenter som går med hijab bestandig, noe som i praksis betyr at du alltid må bruke det når du er sammen med menn som ikke tilhører den nærmeste familien. «Deltidsbrukere», som meg, bruker hijab som del av uniformen på en islamsk skole eller når vi går i moskeen eller kanskje til og med når vi er stygge på håret en dag. Jeg har fire dager igjen av skoleferien. Fire dager til å bestemme meg for om jeg virkelig vil begynne min tredje termin på McCleans videregående skole som «fulltidsbruker». Jeg må innrømme at akkurat nå får tanken på å gå inn i klasserommet med hijab nesehårene mine til å stritte. Nå er det antakelig også på tide at du får vite navnet mitt. Jeg heter Amal Mohamed Nasrullah Abdel-Hakim.

Til toppen

Om forfatter Randa Abdel-Fattah

Randa Abdel-Fattah er advokat og tjueseks år gammel. Ser hodet mitt stort ut med denne? er hennes første bok, og som romanens heltinne har hun sine egne identitetsbindestreker å slite med, som australskfødt muslimsk-palestinsk-egyptisk sjokoladeavhengig. Randa vokste opp i Melbourne, men bor nå i Sydney, der hun er aktiv i det fellesreligiøse samfunn et. Hun deltar også i palestinske menneskerettskampanjer og det australsk-arabiske råd.

Til toppen