Skinliv av Oda Malmin (Ebok)
Ebok

Skinliv (Ebok)

roman

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2021
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.2 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Aschehoug
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788203268076
Kategori: Romaner , Romaner og Skjønnlitteratur
Omtale Skinliv
Astrid, Cecilie og Bjørn bur i same bygard i Oslo. Dei glir inn og ut av einannans liv og lagar seg førestillingar om kven dei andre er, samtidig slit dei med å sjå seg sjølve.

Cecilie får stadig viktigare oppgåver i partiet ho jobbar i, men har ikkje trua på at ho er god nok. Ho er redd ho heller ikkje duger som mor, når eksen ønsker å ta over omsorga for sonen. Astrid slit med panikkangst og eit anstrengt forhold til eigen kropp, og ho synest det er lettare å halde folk på avstand og ta sorgene på forskot. Bjørn blei offer for ei alvorleg skulding for mange år sidan. Når sonen til Cecilie oppsøker han, aner han ein ny start. Eller skal det nok ein gong gå gale?

Kven er vi for dei andre, kven er vi for oss sjølve, kven er dei andre for oss?


«Dette er en troverdig fortelling om hvilket psykologisk kaos som befinner seg bak tilsynelatende alminnelige fasader. En roman til å gruble over.» Inger Bentzrud, Dagbladet (Terningkast 5)

«Velkomponert og tankevekkjande. (...) innfrir forventingane frå den prisnominerte debuten.» Jannicke Totland, Framtida (Terningkast 5)

«Treffer tidsånden perfekt! Oda Malmin skriver presist og trøstende om isolasjon og fremmedgjøring. Malmin har et til fingerspissene gjennomarbeidet språk (...) boka viser nennsomt fram den bevegelsen mot ekte menneskelig nærhet som er mulig, hvis en bare tør, og får lov til, å åpne (nabo) døra på gløtt.» Anna Serafima S. Kvam, Stavanger Aftenblad (Terningkast 5)

«Skinliv er direkte, virkelighetsnær og tidvis også gjenkjennelig, skrevet frem i et språk som på mange måter er behagelig å befinne seg i. (...) Hvem har ansvaret når alle svikter? Malmins utforskning av dette spørsmålet opplever jeg som så vellykket at jeg ved endt lesning sitter igjen med følelsen av å ha lest en thriller.» Thea Sundstedt Baugstø, BLA (Bokvennen Litterær Avis)

«Oda Malmin ser mennesket bak fasaden. (...) psykologisk innleving, skiftande synsvinklar og sikker miljøskildring er framleis den store styrken som ber prosjektet trygt i mål.» Oddmund Hagen, Dag og Tid

«Tankevekkende roman om hvordan vi ser oss selv og menneskene rundt oss. (...) Skinliv er en direkte og virkelighetsnær bok til å gruble over, med et stillferdig og godt språk.» Torill Johme, Valdres

Til toppen