En lang, varm sommer (Heftet)

Serie: Drama 

Forfatter:

Åse Feiring Cave (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 368
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: A hundred summers
Oversatt av: Cave, Åse Feiring
Serie: Drama
ISBN/EAN: 9788202438005
Kategori: Romaner
Omtale En lang, varm sommer

Beatriz Williams: En lang, varm sommer

En lang, varm sommer skinner like sterkt som den deiligste sommersol. Dette er en meget sterk og velskrevet fortelling om tapt kjærlighet, vennskap og om kvelende familiebånd.

Beatriz Williams har skrevet en fantastisk fascinerende fortelling om vennskap, svik, familiebånd og godt bevarte hemmeligheter. Lily Dane reiser slik hun gjør hvert år fra New York til familiens sommerhus på Rhode Island. Året er 1938, og det eneste hun ønsker seg, er en lang, varm og avslappende sommer sammen med familie og venner. Men til alles overraskelse dukker ekteparet Greenwand opp for å feriere i nabohuset. Hun er Lilys tidligere bestevenninne, og han er Lilys tidligere forlovede. Nå er de lykkelig gift med hverandre, og det smerter Lily å se hvordan de prøver å være hennes venner og late som om ingenting har skjedd. Men ekteparet Greenwalds tilstedeværelse får ryktene til å florere blant alle sommhusgjestene som har feriert sammen i generasjoner og hvor alle kjenner alle.

Til toppen

Anmeldelser En lang, varm sommer

«Beatriz Williams' store saga om svik, offer og nederlag går på en snedig måte i dybden på vennskap mellom kvinner og lojalitet mellom familier.»
- Booklist

«En intelligent og deilig roman ... Beatriz Williams utmerker seg med å sette denne medrivende fortellingen inn i en historisk ramme.»
- Library Journal

«Slik burde alle strandbøker være - intelligente, deilige og umulige å legge fra seg.»
- Elin Hilderbrand, forfatter

Til toppen

Utdrag

Jeg synes alltid at vi hadde den beste plassen i Seaview Neck. Hvis jeg ønsket selskap, gikk jeg ut av døren og til venstre, ned langs den lange rekken med hus, og jeg kunne være garantert å se et kjent ansikt før jeg hadde gått hundre meter. Hvis jeg ville være for meg selv, snudde jeg til høyre og gikk til viken. Dette gjorde jeg nesten hver morgen. Vinduet mitt vendte mot øst, og de gamle vinduslemmene gjorde lite for å holde den tidlige soloppgangen om sommeren ute, så jeg tullet meg inn i badekåpen, tok med håndkledet mitt og kastet meg naken ut i vannet før noen så meg.
   Fornøyelsen varierte med sesongen. I september hadde Atlanterhavet solet seg hele sommeren, vandret dovent opp fra det tropiske sør, og morgenbadet mitt var det samme som å synke ned i et varmt saltbad. I mai, en måned etter det kalde regnet i april, morgenen etter at Nick og Budgie kjørte oss hjem fra Seaview-klubbhuset, minnet opplevelsen om en av de mer barbariske formene for middelaldertortur.
   Og det ble enda verre av at Budgie satt og ventet på meg på steinen da jeg kom opp av vannet, skjelvende i hele kroppen. "Hei der," sa hun. "Håndkle?"
   Jeg kastet meg ut i Atlanterhavet igjen. "Hva gjør du her?"
   "Nick sto opp ved daggry for å dra til byen. Heller enn å gå og legge meg igjen, tenkte jeg at jeg skulle komme hit til deg. Fryser du ikke?"
   Vannet skvulpet mot mitt nakne bryst. Fryse? Jeg var helt følelsesløs etter å ha prøvd å fordrive bildet av Nick i seng med Budgie. Nick som sto opp tidlig og Budgie som sto opp sammen med ham. Rettet på slipset hans, glattet på håret hans. Kysset ham farvel.

Til toppen

Om forfatter Beatriz Williams

Beatriz Williams bor ved kysten i Connecticurt i USA sammen med sin ektemann og deres fire barn. Hun er i disse dager i ferd med å avslutte skrivingen av sin tredje roman.

Til toppen

Bøker i serien