Underveis med Agnes og Anders (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 61
Forlag: Kolofon
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788230014486
Kategori: Essays og antologier
Omtale Underveis med Agnes og Anders
Hovedtemaet her er modning. I den forbindelse er erkjennelse av skyld og behovet for tilgivelse svært viktig. Synden her gjelder «Utestenging», mobbing. Her rammes en homofil. I andre tilfeller er det afrikanere, muslimer, jøder, flyktninger, romfolk, narkomane, alkoholikere eller folk med psykiske problemer som opplever å ikke bli godtatt.

Personene i boka er underveis, slik vi alle er. De modnes. Jeg tror at modning dreier seg om at Kari blir mer Kari og Ole blir mer Ole. Vi utnytter mer og mer de evnene og anleggene som vi har.

Modning gjør oss litt mykere i kantene, gir oss litt mer selvinnsikt, større trygghet på eget ståsted og meninger, større respekt for andres livssyn og synspunkter, mer forståelse for andres svakheter, mer medfølelse og forhåpentligvis plass til mer åpenhet, humor og selvironi. Særlig tror jeg at takknemlighet, tilgivelse og trofasthet teller mye i hverdagen.

Jeg har et håp om at boka må kunne gi noe til mine medvandrere.

Til dem som ønsker å bruke den i en samtalegruppe, er det et opplegg med forslag til samtaler og rollespill til kapitlene i boka

Til slutt retter jeg en hjertelig takk til dem som har gitt meg råd og rettledning underveis. Det gjelder særlig Berger Hareide, Nils Tørto, Jorun Krogh, og Leif Gunnar Engedal, foruten en samtalegruppe som var villige til å prøvekjøre opplegget.

Liv Therkelsen

Til toppen