Sangen om Jolie Blon (Heftet)

Forfatter:

, Hege Mehren (Oversetter), Isak Rogde (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 357
Forlag: Vigmostad & Bjørke
Språk: Bokmål
Originaltittel: Jolie Blon's bounce
Oversatt av: Mehren, Hege og Rogde, Isak
ISBN/EAN: 9788241903021
Kategori: Krim og spenning
Omtale Sangen om Jolie Blon
En vakker tenåringsjente blir voldtatt og drept på en grusom måte, og den unge bluessangeren Tee Bobby Hulin pekes raskt ut som hovedmistenkt. Politietterforskeren Dave Robicheaux føler likevel helt fra starten av at Tee Bobby ikke passer profilen for det brutale drapet.

Så skjer det enda et bestialsk drap, denne gangen på en prostituert heroinmisbruker - datteren til en av de lokale mafiabossene. Nok en gang peker sporene mot Tee Bobby, og kravet om en arrestasjon blir umulig å ignorere. Jentas far kaster seg uti jakten for å finne og straffe morderen på egenhånd.

Robicheaux har også sine egne problemer. Han er blitt avhengig av smertestillende medisiner etter at Legion Guidry gav ham en brutal og fornedrende omgang juling. Som oppsynsmann på en av sukkerplantasjene var Legion en skrekk for den svarte lokalbefolkningen i årevis. Over sytti år gammel overlever han på strøjobber, uten at alderen har gjort ham mindre ondskapsfull og sadistisk. Som djevelens inkarnasjon blir han en utfordring og en fiende som er ulik alle andre Robicheaux har stått overfor. Det som begynte som en ordduell, utvikler seg raskt til en dødsdans.

Til toppen

Andre utgaver

Sangen om Jolie Blon
Bokmål Innbundet 2003

Flere bøker av James Lee Burke: