Albertine (Innbundet)

Serie: Norske klassikere 

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 141
Forlag: Forlaget Vigmostad & Bjørke AS
Språk: Bokmål
Serie: Norske klassikere
ISBN/EAN: 9788241903076
Kategori: Romaner
Omtale: Albertine
Albertine er historien om en fattig sypike som drømmer om et godt liv, men som voldtas av en politifullmektig og ender i prostitusjon. Denne lille romanen er blitt stående som den beste av bøkene fra bohemtiden i Kristiania. Boken ble utgitt 20. desember 1886, men allerede dagen etter ble den beslaglagt og nektet utgitt av Justisdepartementet. Redaktøren av Verdens Gang mente den ikke ble beslaglagt fordi den var så uanstendig, men for å beskytte "udydige og usedelige embetsmenn". Det er verdt å merke seg at beslagvedtaket fra 1886 faktisk aldri er opphevet.

Boken er illustrert med Christian Krohgs egne tegninger til førsteutgaven, og hans forsvarstale til Høyesterett er gjengitt i sin helhet. I tillegg deler Sossen Krohg noen refleksjoner om mennesket Christian Krohg med leserne.

En klassiker er både en kunstner og et verk som har evnen til å leve ut over sin egen tid. Tidene skifter, publikum også - men et klassisk kunstverk fortsetter å tale til hver ny generasjon. Samtidig må hver ny generasjon gi verket sin mening - i lys av sin tids erfaringer og livsforståelse.
Forlaget Vigmostad & Bjørke vil med Norske klassikere legge forholdene til rette for at nye lesere kan oppleve de verdier som klassikerne representerer. For å lette tilegnelsen er språket i utgavene derfor lett modernisert. Kommentarer og etterord vil dessuten bidra til å sette innholdet inn i et bredere perspektiv.
God lesning!

Til toppen

Andre utgaver

Albertine
Bokmål Heftet 1999
Albertine
Bokmål Ebok 2013