Den sanne historien om vakre Maria (Innbundet)

Forfatter:

Nina Aspen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 368
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Beautiful Maria of My Soul
Oversatt av: Aspen, Nina
ISBN/EAN: 9788202350475
Kategori: Romaner
Omtale Den sanne historien om vakre Maria

En sensuell og gripende fortelling om stor skjønnhet

Oscar Hijuelos har skrevet et sterkt og annerledes kvinneportrett som samtidig gir et godt innblikk i cubansk historie på midten av 1900-tallet. Den sanne historien om vakre Maria er en sensuell og gripende fortelling om stor skjønnhet, saftig sex, vanskelige livsvalg og hjertesorg.

Maria vokser opp i fattige omgivelser på landsbygda på Cuba, men havner som 17-åring i Havanna. Her opptrer hun som danser og møter musikeren Nestor Castillo. Maria blir inspirasjonskilden til hans legendariske sang, Beautiful Maria of My Soul.

Forholdet mellom de to er beskrevet i Hijuelos Pulitzerprisvinnende roman Mambo Kings spiller opp.

I denne frittstående oppfølgeren gir Hijuelos historien et nytt perspektiv. Maria er nå i 60-årene og fremdeles i stand til å snu hodene på menn. Hun bor i Miami sammen med sin datter, barnelegen Teresa. Men Maria har aldri glemt Nestor, og tenker tilbake på utfordrende hverdager og hete netter i Havanna.Pressens uttaleleser om den første boka:
The Mambo Kings spiller opp!

«Oppløftende og overstrømmende og gjennomsyret av lidenskap. Hijuelos versjon av den amerikanske drømmen er like sterk og fyldig og sødmefylt som kubansk kaffe.»
- Washington Post Book World

«Oscar Hijuelos’ roman er den litterære versjonen av en bolero, en spansk kjærlighetsballade, fylt med lidenskap og lengsel …»
- USA Today

Til toppen