Karitas (Innbundet)

kaos på lerret

Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 574
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Óreida á striga
Oversatt av: Bjørnsten, Ine Camilla og Gundersen, Inge Ulrik
ISBN/EAN: 9788205421929
Kategori: Romaner
Omtale Karitas
Endelig foreligger andre og siste del av den kritikerroste islandske sagaen om Karitas.

Karitas vokste opp i en stor, farløs søskenflokk på Island på begynnelsen av 1900-tallet. Hun giftet seg, men mannen plasserte henne og barna på en gård i ødemarken - mens han selv var på havet og fisket. Selv om Sigmar var drømmen om en mann, målbar han ikke drømmen om et kvinneliv...
I.Karitas. Kaos på lerret er Karitas Jónsdóttir blitt 39 år. Endelig har hun tiden og modenheten til å virkeliggjøre sine kunstneriske ambisjoner. Fra den lille byen Eyrarbakki på Islands sydkyst følger vi Karitas' livsreise fra 1945 til 1999 - til Paris, New York, Roma og tilbake til Island. Det er en historie om frigjøring og kjærlighet og konflikten mellom familielengsel og utferdstrang.
Karitas. Kaos på lerret er Kristín Marja Baldursdóttirs andre bok om Karitas Jónsdóttir. Forgjengeren, Karitas, ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris for 2006.
«Storslagen kunstnerroman ... Fortsettelsen om hennes kunstnerkarriere og de fine ispedde trådene med islandsk historie er like vakker, dramatisk storslagen og velskrevet som forgjengeren.» VG (6/6)

Til toppen

Andre utgaver

Karitas
Bokmål Heftet 2013
Karitas
Bokmål Ebok 2013