Store bryster og brede hofter (Heftet)

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Brit Sæthre (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 572
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Feng ru fei tun
Oversatt av: Sæthre, Brit
Serie:
ISBN/EAN: 9788205447950
Kategori: Romaner
Omtale Store bryster og brede hofter
Mo Yan ble tildelt Nobelprisen i litteratur 2012. Store bryster og brede hofter er en brennende satirisk roman, og en visjon av Kina i det tjuende århundret.

Under bokseropprøret i 1900 ligger babyen Shangguan Lu gjemt i et kar med mel mens foreldrene myrdes av tyske inntrengere. Nittitre år senere har hun overlevd den japanske okkupasjonen, borgerkrigen, Maos opprør og hele kulturrevolusjonen. Den eneste sønnen hennes, han som har vært totalt avhengig av brystmelken hennes, er den som tar seg av henne.
Store bryster og brede hofter er en roman om en kvinne som ikke lar seg knekke, selv om kriger, sult og kommunisme herjer landet hun bor i. Veike menn, banditter, byråkrater, misjonærer og hønseslaktende jordmødre får heller ikke has på henne.
Dette er en brennende satirisk roman, en visjon av Kina i det tjuende århundret. Den er grotesk og breddfull av svart humor, og den er ekstremt tydelig i skildringen av sex, vold, politikk og død. Romanen bekrefter Mo Yans status som en av de virkelig store nålevende kinesiske forfatterne.

Til toppen

Vinner av Nobelprisen i litteratur 2012

Flere bøker av Yan Mo:

Bøker i serien