Skyggedød (Lydbok MP3-CD)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Lydbok MP3-CD
Utgivelsesår: 2012
Antall enheter: 1
Filformat: MP3
Forlag: Piratforlaget
ISBN/EAN: 9788281434677
Omtale Skyggedød

Dødens omfang

Allerede i åpningsscenen blir vi nervøse. Inger Johanne Vik, voldsforsker og ekspert på kriminalpsykologi, ser på klokken. Den er 15.42 den 22. juli 2011. Datoen som har etset seg fast i nordmenns kollektive hukommelse. På samme tid dør åtte år gamle Sander Mohr etter et fall fra en gardintrapp. En mørk tragedie er i ferd med å bli fullstendig satt i skyggen av det voldsomme og altoppslukende ved terroraksjonen. En tragedie likefullt like viktig, vond og opprivende for dem som blir berørt.

Politimannen som får saken er den unge og uerfarne sommervikaren Henrik Holme. Han er lærebokfersk og klamper klønete og velmenende rundt i den tilsynelatende opplagte saken. Det er nærliggende å avskrive dødsfallet som et tragisk, men hendelig uhell. Men så er det noe som biter seg fast i ham. En provokasjon han slenger ut på impuls viser seg å ha rot i virkeligheten. Og en ørliten mistanke om at alt ikke er som det skal hjemme hos vesle Sander begynner å vokse seg stadig sterkere …

Historien som utspiller seg bærer mange likhetstrekk med den såkalte Christoffer-saken, der stefaren til åtte år gamle Christoffer Kihle Gjerstad ble dømt for å ha mishandlet ham til døde. Det er intet mindre enn imponerende at Anne Holt makter å behandle to så følsomme temaer så nennsomt at vår oppmerksomhet rettes hundre prosent mot den historien hun ønsker å formidle.

Til toppen

Anmeldelser Skyggedød

Sober og tankevekkende krim
Aftenposten

En bok til ettertanke. Anbefales!
bokelskere.no

Til toppen