Stauder (Innbundet)

Beskrivelse, dyrking og stell av over 500 sorter

Forfatter:

Knut Langeland (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 309
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Politikens staudebog
Oversatt av: Langeland, Knut
ISBN/EAN: 9788202363765
Omtale Stauder

Skap en duftende og fargerik hage: Bruk stauder!

Denne flotte og oversiktlige oppslagsboken er et staudeleksikon med beskrivelse av mer enn 500 stauder ordnet alfabetisk etter botanisk artsnavn. Register over både norske og botaniske navn gjør det enkelt å finne fram. I tillegg behandler boken temaer som staudenes opprinnelse og naturlige vekstforhold, planlegging av hagen, og dyrking, formering og stell av staudene.

Stauder er flerårige, urteaktige planter som visner ned om høsten, men som har røtter som overvintrer. De staudene vi bruker i hagen har sin opprinnelse i naturen, og bringer derfor med seg nedarvede egenskaper tilpasset de forskjelligste naturforhold.

Bokens første del behandler staudenes opprinnelse og naturlige vekstforhold, samt planlegging av hagen og dyrking, formering og stell av staudene. Andre del er et staudeleksikon med beskrivelse av mer enn 500 stauder ordnet alfabetisk etter botanisk artsnavn. Register over både norske og botaniske navn gjør det enkelt å finne fram.

Krav til vokseplass - Jord-, lys- og temperaturforhold - Herdighetsangivelser - Farger og former - Stell og formering.

Fra innholdet:

* Staudeleksikon med mer enn 500 stauder
* Register over både norske og botaniske navn
* Staudenes opprinnelse og naturlige vekstforhold
* Planlegging av hagen
* Dyrking, formering og stell av staudene.

 

Om forfatteren
Jane Schul er landskapsarkitekt, kunsthåndverker og formann for Det Kgl. Danske Haveselskab. Hun har eget arkitektkontor, underviser på Den Kgl. Danske Veterinær- og Landbohøjskole og har skrevet en lang rekke hagebøker.

Til toppen