Stilfull strikk (Innbundet)

Forfatter:

May Britt Bjella Zamori (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 167
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Suveræn strik
Oversatt av: Zamori, May Britt Bjella
ISBN/EAN: 9788202447168
Kategori: Håndarbeid
Omtale Stilfull strikk

Klassisk feminin strikk

Strikking er en fantastisk morsom, avslappende og kreativ hobby, og du kan lett bli avhengig! I boken Stilfull strikk får du 25 lekre oppskrifter på moderne og tidløse strikkeplagg. Plaggene varierer fra de litt kompliserte for den trente strikkeren til enkle modeller som passer for alle.
Alle oppskriftene vises med instruktive detaljbilder, og du får også målskisser til de fleste av oppskriftene. Dette er den perfekte strikkeboken for alle som liker klassisk strikk med et moderne og fargerikt uttrykk.

Du finner plagg fra lette og luftige hullmønstre til flettestrikk og boblemønstre. Du får oppskrifter på deilige gensere, jakker, topper og poncho til enhver anledning, supplert med sjal, tørkle, og luer. De fleste modeller kan strikkes i fire størrelser, fra small til extra-large, og boken gir også gode råd til hvordan du forandrer på størrelsene.

Modellene er strikket i forskjellige teknikker. Du finner utvalg i:
* Enkel rett og vrang strikk
* Strikk med hullmønster
* Perlestrikk og bobler
* Flettestrikk
* Riller
Modellene er strikket i naturmaterialer, primært ull og kidmohair, kashmir, alpakka og silke. Alle modeller er oppgitt i fire størrelser.

Lene Holme Samsøe er en erfaren strikkedesigner som har utgitt flere strikkebøker. Boka Feminin strikk kom på norsk i 2007.

Til toppen

Utdrag

Strikk holder seg!

Den store interessen for håndstrikkede plagg, som for noen år siden ble betraktet som en retrobølge og et motefenomen, holder seg fremdeles. Det å skape noe originalt til seg selv og sine kjære er en hyggelig trend. Og vi strikkere er med på å prege motebildet og tiden vi lever i.
Man blir avhengig av å strikke. Det er ikke uten grunn at mange strikkeentusiaster kjærlig omtaler sin garnbutikk som «garnpusheren». Åndedrettet blir roligere når vi har et strikkearbeid mellom hendene, det gir en sunn ro og tankene renses.
Det er nesten som yoga!
Når du strikker selv, kan du lage noe som er like attraktivt som de ferdigstrikkede plaggene i butikkene. Og du kan velge ren ull eller andre naturfibre når du strikker selv. Beklageligvis er mange av de dyre fabrikkstrikkede plaggene laget av kunststoff.
I denne boken finner du både jakker, gensere, ponchoer, votter, luer, halser, skjerf og et sjal. Modellene varierer i vanskelighetsgrad, fra de enkle til de mer kompliserte. Så her er
det et strikketøy til enhver. Jeg håper at boken vil inspirere deg til nye prosjekter med
lekkert garn og strikkepinner.
Vennlig hilsen
Lene Holme Samsøe

Til toppen