Stol på meg (Innbundet)

Forfatter:

Morten Hansen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 480
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Litapåmig
Oversatt av: Hansen, Morten
ISBN/EAN: 9788202774561
Kategori: Krim og spenning , Thriller og Krim og mysterier
Omtale Stol på meg

Ikke til å stole på

Endelig gikk alt så bra for Ewert Grens. En fantastisk liten gutt betrakter ham som reservebestefar og for første gang på tretti år finnes det en kvinne han ønsker å pynte seg for. Hvordan kan det forvandles til dødelige injeksjoner, slavehandel, ulovlige organer og kidnapping? Og hvorfor fører det til drap på noen som står Ewert nær?

Anders Roslund bekrefter i den sjette frittstående boken om Hoffmann og Grens at han er en av vår tids fremste spenningsforfattere. Stol på meg er en fartsfylt thriller der ingen er til å stole på.

 

Forelskelse og vennskap

Kriminalinspektør Ewert Grens, 65 år, er ikke lenger den sure og gretne gamle mannen han har blitt kjent som. Han har fått et godt forhold til Hugo, 12 år, og deres jevnlige møter er gjensidig etterlengtede.

Når Ewert også 30 år etter Annis død begynner å føle varme for en ny kvinne, føles livet definitivt håpefullt. Kanskje er dette begynnelsen på noe mer?

 

Nådeløs utnytting
Men så blir Ewert koblet inn i et oppdrag der avlytting av telefonsamtaler avslører systematisk menneskehandel. Dermed skjer det en rekke hendelser der ingenting går som planlagt. Ewert og hans kolleger kjemper mot sterke krefter der pengene styrer og kvinner utnyttes nådeløst. Handelen med mennesker er svært lønnsom, og for å kunne slå ned på traffickingorganisasjonen må man finne oppdragsgiveren som styrer alt.

Skulle bare…
Ewert Grens skulle bare gjøre et enkelt angrep basert på en kollegas tips. Men det som skulle være lett viser seg å være alt mulig annet enn det. Det er ikke bare trafficking. Det handler om organhandel, halliker og ikke minst høyteknologisk avlytting der de kriminelle nettverkene har nærmest ubegrensede ressurser til å beskytte seg og sitt.
Men så dør en nær venn og Ewert spises igjen opp av skyld, skam og skyld igjen…

Fantasi og virkelighet
Anders Roslund har en helt særegen måte å bygge opp historiene sine på. Han klarer å knytte sammen virkeligheten med fiksjonen på en så berørende og ekte måte at det nærmest kravler under huden. Skildringene er så gode og presise, det er så troverdig at man nøyaktig forstår og ser for seg hva som skjer. I tillegg blir vi så uendelig knyttet til karakterene, det MÅ gå bra for Ewert!  

Gammelt vennskap
Piet Hoffman er den som kan fikse det meste – han er nærmest en actionhelt som jobber for det gode. Han er en trofast venn som kun stiller opp en siste gang, med all sin infiltratør og soldatkunnskap for å hjelpe sin gamle venn Ewert Grens. Grens er jo forelsket! Men så går det så fullstendig skeis når gamle saker fra fortiden viser seg å ikke være avsluttet likevel.
Det er en iskald og ond hevn som venter på Grens – og når global menneskehandel står i sentrum vil det alltid finnes en ny leder til å overta. Vil det noen gang ta slutt?  

Denne sjette frittstående boken om Ewert Grens og Piet Hoffman er en fantastisk thriller som beskriver menneskeheten svært realistisk på sitt aller grådigste.
Men den handler også om ekte vennskap, vennskap som varer.

Spørsmålet er bare, hvem kan man stole på?

 

Til toppen

Andre utgaver

Stol på meg
Bokmål Ebok 2023
Stol på meg
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023

Flere bøker av Anders Roslund:

Anmeldelser Stol på meg

«Knivskarp språk og utrolig spennende.» Expressen

«En forfatter som er nødvendig i denne sjangeren.» Skånska Dagbladet

 

Til toppen