Stormens søster av Lucinda Riley (Lydbok MP3-CD)

Stormens søster (Lydbok MP3-CD)

Serie: De syv søstre 2

Forfatter:

Benedicta Windt-Val (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Lydbok MP3-CD
Utgivelsesår: 2015
Innleser: Munthe, Hedda
Spilletid: 19:57
Filformat: MP3
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The storm sister
Oversatt av: Windt-Val, Benedicta
Serie: De syv søstre
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788202505370
Omtale Stormens søster

Et musikalsk eventyr

Ally D’Aplièse er en dyktig seiler og skal konkurrere i en av verdens mest utfordrende regattaer når hun får beskjed om at hennes elskede adoptivfar Pa Salt plutselig er gått bort på mystisk vis. Full av følelser reiser hun tilbake til barndomshjemmet, det vakre slottet ved Genevesjøen, for å treffe sine fem søstre. Hun har, uten at søstrene vet det, nettopp innledet et kjærlighetsforhold som snart skal ta en uventet vending.

Etter de opprørende hendelsene bestemmer Ally seg for å forlate livet på sjøen. Pa Salt har etterlatt henne noen spor som skal lede henne tilbake til hennes biologiske opphav. Hun følger dem til Norge, og oppdager at hennes egen historie er nært forbundet med historien til en ukjent sangerinne, Anna Landvik. Anna levde for over hundre år siden, og var med i den første oppsetningen av Ibsens Peer Gynt, hvor hun sang Edvard Griegs berømte musikk. Vi får ta del i Annas dramatiske reise fra en liten bygd i Telemark, via Christiania og videre ut i verden.

Stormens søster er andre bok i Lucinda Rileys spennende og fascinerende serie om De syv søstre.

Til toppen

Anmeldelser Stormens søster

«…det Lucinda Riley gjør, som fører til at lesere i tusentall elsker henne, er spenningen, alle eventyrene, alle de land og kulturer i verden som søstrene oppsøker, og som Riley bretter ut med farger og lukt og stemning.»
VG

Til toppen

Intervju

Elsker sine norske lesere

– Romanene mine appellerer nok til hele følelsesregisteret. Kanskje det er derfor de selger så godt i Norge? Det er jo så mange rause og varme mennesker her!

 

Lucinda Riley har lagt ut på sitt hittil mest ambisiøse prosjekt. En serie på syv bøker om syv søstre. Andre bok i serien er lagt til Norge, blant annet Bergen og Oslo på 1870-tallet. Når Lucinda kommer til Norge, er det som å komme hjem, ifølge suksessforfatteren selv.

Raushet og interesse
– Norge er et av mine favorittland, slik det var for faren min. Jeg har vært her mye, mest i Oslo, Bergen og Fredrikstad, og elsker også de vakre fjordene og fjellene på Vestlandet. Målet er å ta Hurtigruten langs hele kysten når jeg får tid. Norge var det første landet som inviterte meg på bokturné for mange år siden. Ingen kjente til meg på den tiden, men alle viste en utrolig raushet og interesse for boken min. Fra da av har jeg vært helt fortapt, sier Lucinda Riley.

Top of the World
– Jeg var fem år da faren min kom hjem fra en av sine reiser til Norge, og hadde med seg en LP med Peer Gynt-suiten. Det ble bakgrunnsmusikk når faren min fortalte om Norges vakre natur. Han sa at jeg en gang måtte besøke landet, og skjebnen ville det altså slik at jeg ble invitert på min første boktur til Norge rett etter at faren min døde. Jeg kan fortsatt huske at jeg satt på flyet på vei til det han kalte The top of the World, og kanskje følte jeg det samme som Ally i Stormens søster da hun fulgte farens mystiske råd. Det var for øvrig aldri noen tvil om hvor jeg skulle legge handlingen i den andre boken i serien. 

Den skjulte stemmen
Riley forteller at Stormens søster er basert på reelle historiske personligheter, som Edvard Grieg og Henrik Ibsen. Hennes beskrivelser av dem er derimot slik hun innbiller seg at de kunne ha vært, og ikke et forsøk på å beskrive hvordan de faktisk var. Hun har prøvd å veve de to skjønnlitterære hovedkarakterene – Anna og Jens – inn i rammen av faktiske hendelser. Det var Erik Edvardson ved Ibsen-museet som fortalte om Solveigs ”skjulte stemme” under premieren. Stemmen er den dag i dag et mysterium.

Evigvarende musikk
– Jeg måtte jo til Bergen, en magisk by! Jeg besøkte Grieg-museet, og fikk lov til å sitte ved Griegs piano. Som alltid når jeg beskriver historiske personer, har jeg vært opptatt av å yte personen rettferdighet, ikke minst når en person betyr så mye for Norge. Professor Erling Dahl ga meg alt jeg trengte å vite om Grieg, og så var det opptil meg å bruke det på rett måte. Interessen for klassisk musikk har hun hatt helt fra hun begynte med ballett som tre-åring. Hun ga seg da hun var seksten, og Peer Gynt-suiten er en av hennes favoritter. Hun mener Morgenstemning og I dovregubbens hall er evigvarende musikk.

Gråt da hun skrev
– Stormens søster handler om to sterke kvinner. Jeg vil gjerne inspirere leserne mine med de to kvinenes styrke og deres positive innstilling til tross for hva de går gjennom. Jeg falt spesielt for Ally, og felte mang en tåre da jeg skrev om hennes utrolige skjebne. Hun er en bestemt kvinne, som trass i all motgang klarer å finne frem til sin egen kreativitet og lage seg et nytt hjem og en ny familie. Det er når du virkelig møter motgang at du finner din styrke, sier Lucinda Riley.

Av Bernt Roald Nilsen

Til toppen

Bøker i serien