Strikk småvarmt (Innbundet)

luer • sjal • votter • halser

Forfatter:

May Britt Bjella Zamori (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 128
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Sticka småvarmt
Oversatt av: Zamori, May Britt Bjella
ISBN/EAN: 9788202709877
Kategori: Håndarbeid
Omtale Strikk småvarmt

Strikk småvarmt

Det beste å varme seg med i tiden fremover, er ull, ull og atter ull. I boka Strikk småvarmt har den svenske designeren Stina Tiselius valgt å strikke alle oppskriftene med Sandnes Garn.
Her kan du derfor kose deg med Kos, Sisu, Silk Mohair, Merinoul, Peer Gynt og Alpakka.

Boka er delt inn i kapitler til frosne ører, kjølige halser, hutrende skuldre, kalde hender og føtter. Her finner du oppskrifter på:

- Luer
- Sjal
- Votter
- Halser
- Pannebånd
- Sokker
- Tøfler
- Pulsvarmere

 

Dessuten får du en mengde praktisk tips og råd samt en veldig fin, liten strikkeskole:

- Legge opp
- Rette og vrange
- Øke og kast
- Felling i flere varianter
- Bytte farge
- Flette, frynser og dusker

 

Småstrikk til jul

De aller fleste setter stor pris på hjemmelagde gaver. I boka finner du oppskrifter som vil glede små og store, og flere av oppskriftene kan strikkes på noen kvelder. Her er det med andre ord mange potensielle julegaver. De fleste plaggene er i størrelser til både dame, herre og barn.

Små prosjekter er praktiske å ta med seg over alt. På tog og buss, i sofa og på café. Småstrikk er perfekt om du vil teste ut noen nye teknikker. Raskt går det også!

Stina Tiselius brenner for å spre kunnskap og strikkeglede, enten du ønsker en skikkelig utfordring eller bruker strikkingen som terapi.

 

Til toppen

Utdrag

Hilsen fra forfatteren

Forfatter Stina Tiselius er like opptatt av strikking som oss. For henne er strikkingen magi.

Jeg strikker nesten hele tiden. Hver dag benytter jeg enhver anledning som byr seg. Utendørs, på bussen, på middag med venner, når jeg prater i telefonen, hos frisøren, når jeg går rundt hjemme, og når jeg ser film om kvelden. Jeg reiser aldri hjemmefra uten å ha med meg strikketøy. Så mye glede, avkobling og tilfredsstillelse noen små nøster kan gi meg! Det er både ubeskrivelig og uerstattelig, og jeg blir alltid like forundret over hvor magisk det er når garnet blir til noe fint som varmer.

Selv om jeg hele tiden har store prosjekter på pinnene mine, er det likevel veldig nyttig å alltid ha et lite til å ta med. Det er også morsomt fordi jeg blir fort ferdig. Noen av prosjektene i boken blir du ferdig med på et par kvelder, uansett om du er nybegynner eller mer erfaren. Små prosjekter er også nyttige eksperimenter. Kanskje har du aldri forsøkt å strikke fletter eller bobler? Kanskje har du aldri prøvd patentstrikk? Ha det gøy, og våg å teste det ut! Du klarer mer enn du tror, det lover jeg!
De fleste plaggene finnes i størrelser for både damer og herrer, små som store.

Lykke til med strikkingen!

Klem Stina Tiselius

Til toppen