Strikk til liten og stor (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 120
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202458393
Kategori: Håndarbeid
Omtale Strikk til liten og stor

Strikk til liten og stor
Trine Angelsen er en kjent romanserieforfatter og en kreativ person med strikkepinnene. Her finner du over 40 klassiske modeller og mønster på gensere og tilbehør som luer, votter og skjerf til både voksne, baby og barn. Vanskelighetsgraden varierer fra helt enkelt til noe som krever litt mer av deg. 

Alle modeller har grundige beskrivelser i forhold til mål, lengde, pinnevalg, strikkefasthet og valg av garn. De fleste garnmodellene er strikket i garn fra Drops og Sandnes garn.

Kos deg med strikk til hele familien!

Inspirasjon fra midnattssol
Det er lett å la seg inspirere til både det ene og det andre, når du bare løfter blikket og lar ideer ta form. Trine Angelsen blir inspirert av naturen og menneskene rundt seg.

I boka finner du store, deilige plagg du kan skape over tid, og mindre prosjekter som går litt raskere å bli ferdig med. Noen ganger er det fine sett som matcher hverandre. Felles for alle er herlige farger og fine mønstre. 

dame
gensere
votter
luer
sokker
pulsvarmere
vikleskjerf

herre
gensere
luer
votter
skjerf

barn
gensere
bukse
kjole
votter
luer
hals
skjerf

baby
lue
votter
skjerf
jakke
vognteppe

+ kluter

Gode tips og råd fra Trine:
Sjekk målene på plagget før du går i gang, ta deretter mål av personen som skal bruke plagget. Da er du sikker på at det passer. Noen modeller, f.eks. gensere, er smale i fasongen, og andre vide.
Bruker du andre garntyper enn det som er oppgitt, så vær oppmerksom på at lengden på garnet kan være forskjellig fra originalgarnet selv om begge nøster er oppgitt med samme vekt. Les nøye på banderolen på garnet. Superwash tåler ikke skyllemiddel.

Til toppen

Utdrag

Varm, underfundig og spennende

I tillegg til å lage flotte strikkemønstre, har forfatter Trine Angelsen funnet veien inn i hjertet til mange nordmenn gjennom historiene om Havets datter, Thea, Hverdagsengler og Breidablikk. Derfor gleder vi oss stort over å kunne gi deg en liten gave sammen med hoveboken denne gang. Den aller første boken i den helt nye serien hennes, Gullburet.

Helt siden jeg var barn har jeg strikket. Både det «obligatoriske» som dukkeskjerf og enkle grytekluter til bikini i raggsokkegarn og hestedekken. Ingen av delene var en fryd for øyet, for å si det slik, men øvelser hjelper godt på.

Skapertrangen hadde jeg i meg allerede da, både når det gjaldt strikking og skriving. Og som voksen fikk jeg satt det ut i livet. Da ble det både romaner og strikkebøker og jeg føler meg fryktelig heldig som kan leve av dette.

Jeg strikker hver eneste dag og nesten over alt. Da kobler jeg av og dikter handling til Gullburet, som er den nye serien min. Hovedpersonen, Marika, strikker også mye. Både for salg og til familien sin. Og hun som meg, elsker farger og mønster. 

Det gleder meg stort at Strikk til liten og stor er blitt så godt mottatt. Og jeg håper at enda flere vil finne glede med den. Bytt gjerne ut fargene jeg har brukt til dine egne. Det er alltid spennende å mikse og trikse selv. Se hvordan plagget vokser og nesten får et helt annet uttrykk.

 

Håper du finner glede og mange fine stunder med bøkene mine. 

Beste hilsen fra Trine Angelsen

 

Til toppen