Strikking for nybegynnere (Innbundet)

Forfatter:

Lotte Holmboe (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 142
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Knitter´s Knowledge
Oversatt av: Holmboe, Lotte
ISBN/EAN: 9788202520991
Kategori: Håndarbeid
Omtale Strikking for nybegynnere

Alt om strikking for nybegynnere


Debbie Bliss er en svært anerkjent strikkedesigner og strikkebokforfatter. Nå kommer vi med første bind av hennes store bok, The Knitter’s Knowledge, som vi har kalt Strikking for nybegynnere. I denne boken tar hun for seg alt det grunnleggende om strikking.
 

Boken starter med et eget kapittel om garn, pinner og annet utstyr. Andre kapittel starter med ulike oppleggsmetoder, og deretter lærer du å strikke grunnmaskene – rett og vrangt (med en egen forklaring for venstrehendte) – og kapittelet avsluttes med ulike metoder for hvordan du feller av.
 

Videre lærer du å lese og tolke oppskrifter og diagrammer og kombinere rett- og vrangmasker i enkle mønstre. For å få fasong på strikketøyet må du kunne legge ut og ta inn, og det er også grundig forklart i boken. Du lærer dessuten rundstrikking både på rundpinne og strømpepinner.
 

Aller sist i boken er det et eget problemløser-kapittel som viser hvordan du retter alle mulige feil som kan oppstå underveis.
 

  • Alt om garn, strikkepinner og utstyr
  • Slik gjør du det (legge opp, grunnmasker)
  • Strikkeforståelse (strikketeknikker, lese oppskrifter og mye mer!)
  • Forming av plagg (økninger, fellinger, formstrikk)
  • Rundstrikk (begynn og avslutt, rundstrikkede modeller)
  • Problemløsning (hva gjør du om du har strikket noe feil)

 

Det virkelig unike ved denne boken er de flotte håndtegnede illustrasjonene, som viser maske for maske det som omtales i teksten. Den gjennomarbeidede layouten presenterer stoffet på en lettbent og pedagogisk måte, uten at det blir det minste lærebokaktig eller tørt.

Til toppen

Flere bøker av Debbie Bliss:

Utdrag

Strikkere flest er veldig sjenerøse når det gjelder å dele kunnskap og videreformidle evner til andre. Det er noe av det jeg liker best med strikking. Når jeg underviser på kurs, er det alltid noen i gruppen som tilbyr seg å hjelpe en som sliter eller som nettopp har begynt å strikke, hvis jeg selv er opptatt. Ettersom strikkekaféer og strikkegrupper på nett blir stadig mer populære, utveksles informasjon og tips som ikke bare gagner de som mottar kunnskapen i den aktuelle gruppen, men som også vil bli delt videre med andre og fremtidige generasjoner. Dermed sikrer vi at håndverket vi elsker, holder seg i live og fortsetter å vokse og blomstre.
Siden jeg er så lidenskapelig opptatt av verdien i å deIe kunnskap, fryder jeg meg over å få muligheten til å dele mine egne strikkekunnskaper og arbeidsmetoder i en stor bok.

I den norske utgaven har vi valgt å dele boken i to. Den første, som du nå holder i hendene, inneholder alt du trenger å kunne for å komme i gang med å strikke, samt utvikle de viktigste ferdighetene. I bok nummer to er det bl.a. over 300 ulike strikkemønstre. Til sammen utgjør de et komplett strikkeverk som formidler alle de utallige teknikkene jeg har tilegnet meg i løpet av mer enn førti år som strikkedesigner med mitt eget strikkegarnmerke. Ettersom leserne blir bedre kjent med ulike måter å forbedre strikkekunnskapene sine på, er jeg sikker på at de får lyst til å sette dem ut i livet når de strikker etter oppskrift. Jeg håper bokens lesere også lar seg inspirere til å begynne å lage helt egne design.

Folk har forskjellige oppfatninger om hva som er den rette måten å gjøre noe på, men etter å ha prøvd mange forskjellige metoder for å bedre mine tekniske evner opp gjennom årene, har jeg noen personlige favoritter. Likevel vet jeg godt at andre strikkere er like lidenskapelige i forhold til teknikkene de foretrekker. Derfor har jeg tatt med variasjoner av metodene, så du kan prøve dem selv og finne ut hvilken variant som passer deg best.

I løpet av arbeidet med denne boken innser jeg at den var i ferd med å bli en personlig reise, og jeg forstod hvor lett det er å bli sittende fast i ett spor og alltid velge de metodene jeg er mest komfortabel med. Jeg håper denne boken vil være full av overraskelser for deg også, og at den vil hjelpe deg i gang med å lage plagg, tilbehør og interiørstrikk som både er vakkert strikket og som viser at det ligger mye kunnskap bak håndverket.

Til toppen