Taushetens tyranni (Innbundet)

Forfatter:

Poul Henrik Poulsson (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 504
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Tavshedens tyranni
Oversatt av: Poulsson, Poul Henrik
ISBN/EAN: 9788202346928
Kategori: Politikk og samfunn
Omtale Taushetens tyranni

Taushetens tyranni er en personlig dannelseshistorie, en rekke levende reportasjer og en skarp analyse av hva det vil si å være borger i et demokrati.

Journalisten, forfatteren og avisredaktøren Flemming Rose følger utviklingen av den tolerante tanke fra reformasjonens kjettere og frem til i dag. Han forteller om sitt møte med systemkritikerne bak jernteppet under den kalde krigen, og viser hvordan kampen de sovjetiske dissidentene førte for universelle rettigheter, i prinsippet er den samme som de muslimske dissidentene kjemper i dag.

Det var som kulturredaktør i Jyllands-Posten Flemming Rose i september 2005 satte en avisartikkel på trykk med karikaturer av profeten Muhammed som illustrasjoner. Så sto en verden i brann. Siden den gang har Rose besøkt universiteter og tenketanker over hele verden, og deltatt på konferanser og debattmøter for å diskutere innholdet i begrepene toleranse og frihet.

Taushetens tyranni er et forsøk på å finne ut av hvordan vi kan leve sammen i en verden med folkevandringer og umiddelbar kommunikasjon på tvers av kulturene. Men mest av alt er den et lidenskapelig forsvar for retten til å tenke, tegne og uttale seg fritt.

Til toppen

Flere bøker av Flemming Rose: