Til iskanten (dager og netter) (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 89
Forlag: Orkana
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788281043206
Kategori: Noveller, lyrikk og drama
Omtale Til iskanten (dager og netter)
I diktsamlingen TIL ISKANTEN (dager og netter) følger vi et dikt-jeg på reise etter isen, både bokstavelig og metaforisk, og humoristisk. I Ilulissat på Grønland får han oppleve is så det holder, i Arkhangelsk kommer han syv uker for tidlig til å fotografere isløsningen på elva Dvina - når isen endelig går, er visumet til Russland gått ut. I Salt Lake City skal han besøke ishavsskuta St. Roch, på utstilling i byen, mens Orknøyene oppleves i spennet mellom å være en nordlig periferi i dagens Storbritannia og et øysentrum i en tidligere norrøn kultur.
Skrivemåten henter inspirasjon fra reiseskildringen som sjanger. Hovedpersonen i en reiseskildring er ikke den reisende, men reisens situasjoner, har det vært sagt. Diktene er en rekke slike møter med naturfenomener og landskap, mennesker og samfunn - ikke stille kontemplasjon eller introvert selvgranskning, men en voldsom appetitt på fenomenene i verden.

Henning Howlid Wærp er født og oppvokst på Kongsberg, men har bodd i Tromsø siden 1996. Han debuterte med romanen E8 Nord i 2010 og fulgte opp med de to diktsamlingene En avhandling kanskje, om noe vakkert. Gyldenlær (2011) og Sofia. Halifax (2012). I 2015 kom romanen En øyreise.

TIL ISKANTEN (dager og netter) er hans femte skjønnlitterære utgivelse.
Boka ble lansert under Orkanas 25-års jubileumsfeiring i Lofoten under et arrangement i Stamsund 15. juni .

Til toppen