Tim og Amys matbok
matoppskrifter basert på økologiske, glutenfrie, melkefrie og rørsukkerfrie alternativer
Forfatter: | Gro Raugland |
Innbinding: | Innbundet |
Utgivelsesår: | 2016 |
Antall sider: | 306 |
Illustratør: | Raugland, Kjell |
Forlag: | Arneberg Forlag |
Språk: | Bokmål |
ISBN/EAN: | 9788282201445 |
Kategori: | Familie og helse |
Tims tidlige historie ligner den til mange andre autister: Fra fødselen av var han en normal gutt med fin utvikling, før han i tre års-alderen begynte snakke dårligere, trekke seg inn i seg selv og sakte, men sikkert mistet evnen til sosialt samvær.
Moren, Gro Raugland, oppsøkte alle mulige legeinstanser for å få hjelp, ikke minst da autist- og ADHD-diagnosene var et faktum. Hun ville ikke akseptere legenes dom og startet et kappløp mot utviklingen av Tims sykdom og kjempet mot både helsevesen og skole.
I denne boken forteller hun den rørende historien om hvordan det føles å «miste» barnet sitt, å oppleve at han forandrer seg til en fjern, forvirret og dysfunksjonell gutt som av det norske helsevesenet ble rådet til sterk medisinering.
I tillegg formidler Gro den mest aktuelle forskningen om autisme og ADHD: Hun har samlet sentral og viktig informasjon via Amy Yasko og Rosemary Wearings teorier, sterkt støttet av Karl Ludvig Reichelt. På klargjørende vis belyser hun hvordan autister, ved å legge om kostholdet og følge en streng diett, har mulighet til sterk bedring - og i Tims tilfelle, normal livsførsel. Fremgangsmåten kaller hun TIM-modellen. TIM - en mors historie om autisme og ADHD viser at det finnes en naturlig vei ut av autismen.
matoppskrifter basert på økologiske, glutenfrie, melkefrie og rørsukkerfrie alternativer