Tre ringer (Heftet)

en beretning om ekslil og skjebne

Forfatter:

Christian Rugstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 119
Forlag: Forlaget Press
Språk: Bokmål
Originaltittel: Three rings
Oversatt av: Rugstad, Christian
ISBN/EAN: 9788232805952
Kategori: Språk
Omtale Tre ringer
I Tre ringer utforsker Daniel Mendelsohn de underlige koblingene mellom tilfeldighetene som preger livene våre, og den stramt komponerte sammenhengen i historiene vi forteller. I en utsøkt blanding av personlige erindringer, essayistisk kritikk og biografiske beretninger innvies vi i eksilskjebner som har brakt århundrer av overlevert innsikt i fortellerkunsten med seg på vandringen.


Vi følger den jødiske filologen Erich Auerbach som flykter fra Hitlers Tyskland til Istanbul hvor han skriver mesterverket Mimesis; vi møter François Fénelon, en fransk erkebiskop fra 1600-tallet som skriver en eventyrlig fortsettelse av Odysseen; og vi søker sporene etter Homer hos den tyske forfatteren W.G. Sebald som gjenoppfinner romankunsten i sitt selvvalgte eksil i siste del av det 20. århundre. Deres fortellinger om eksil og kunstneriske kriser sammenflettes med en beretning om Mendelsohns egen kamp for å gi en egnet form til to av sine bøker - familiesagaen Forsvunnet og memoarboken En odyssé.


Tre ringer viser hvordan liv henger sammen på tvers av grenser, språk og århundrer, i en tankevekkende refleksjon over forholdet mellom fortelling og historie, kunst og liv.

Til toppen

Andre utgaver

Tre ringer
Bokmål Innbundet 2021
Tre ringer
Bokmål Ebok 2021

Flere bøker av Daniel Mendelsohn: