Tredje venstre (Heftet)

for en radikal individualisme

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 250
Forlag: Oktober
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788249502936
Kategori: Politikk og samfunn
Omtale Tredje venstre
«Venstresiden må være individualistisk»
Det første av 10 bud til den nye venstresiden

Under slagordet «En annen verden er mulig» har en global demokratibevegelse de siste fem årene klart å utfordre markedsliberalismens overtak. Aktivismen er tilbake. Politikk er blitt viktig igjen. Det er utgangspunktet for denne boken. "Tredje venstre" angriper markedsliberalismens samfunn for å være for lite individualistisk. Det er venstresiden som må føre kampen for individenes frihet.

Forfatterne leverer et engasjerende og grundig oppgjør med markedsliberalismens verdensbilde. De gjør rede for hva nyliberalismen er, hvor den kom fra og hvordan høyrebølgen kunne bli så sterk på 1990-tallet. Og forfatterne går videre: Hva er den nye venstresidens ideologiske svar på høyresidens markedsindividualisme?

«Forfatterduoens bilde og kritikk av nyliberalismen er et mesterstykke ... Deres tekst er effektiv som redskap til å endre lesernes bevissthet» KLASSEKAMPEN

«En svært viktig bok for vår samtid» LE MONDE DIPLOMATIQUE

Bendik Wold (f. 1979) er litteraturredaktør i Morgenbladet. Magnus E. Marsdal (f. 1974) er journalist i Klassekampen. De har bakgrunn fra politisk arbeid i RV, SV og Attac. I dag er begge styremedlemmer i stiftelsen Manifest. "Tredje venstre" er deres første bok.

Til toppen

Flere bøker av Magnus E. Marsdal og Bendik Wold: