Tupilak (Innbundet)

Serie: Thorgal og hans verden 12

Forfatter:

G. Rosinski (Illustratør) Frédéric Vignaux (Illustratør) Roman Surzhenko (Illustratør) Olivia Tångring (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2024
Antall sider: 160
Illustratør: Rosinski, G. , Vignaux, Frédéric og Surzhenko, Roman
Forlag: Egmont
Språk: Bokmål
Originaltittel: Tupilak
Oversatt av: Tångring, Olivia
Serie: Thorgal og hans verden
Serienummer: 12
ISBN/EAN: 9788242978639
Kategori: Tegneserier og grafiske romaner
Omtale Tupilak
«Tupilak» av Yann, Fred Vignaux og Gaétan Georges
Innesperret i stjernefolkets skip Atlantia står Thorgal overfor Neokora, en kunstig intelligens som styrer skipet og besetningen, og har som agenda å gjenopprette atlantisk herredømme på jorden. Utenfor skipet har illsinte sluger fått nok av herrefolk og invaderende vikinger, og de har mektige tupilaker i ryggen.

«Sydonia» av Yann og Roman Surzhenko
Thorgal har gått med på å følge Svein Tjugeskjegg tilbake til Daneriket der han vil kreve tronen etter å ha drept faren Harald Blåtann i tvekamp. Men maktovertakelse er ingen enkel sak, spesielt ikke med rivaler i familien og i tillegg en fylgje, slektsånd, som allerede har valgt side.

«Grym» av Yann og Roman Surzhenko
Thorgal har havnet i skyggenes land, men, ved hjelp av sin trofaste følgesvenn Seck, står han også under beskyttelse av den berberske månegudinnen Ayyur. Skulle han klare å komme seg ut av limbo-tilværelsen, vil det ha sin pris.

Bokserien samler THORGAL-album historiene. Serien ble skapt i 1977 av Jean Van Hamme (f. 1939 i Belgia) og Grzegorz Rosinski (f. 1941 i Polen). De to første historiene kom på norsk i album i 1981 og 1982, og deretter ble serien publisert i Fantomet-bladet (1992-2017). Historiene i denne bokserien utgis i rekkefølgen de ble skapt og opprinnelig utgitt, med bare få unntak (barndomshistorier blir hentet ut av kronologien og planlagt samlet i ett bind).

Til toppen

Flere bøker av Yann:

Bøker i serien