Forfatter: , , , , , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 278
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215031262
Kategori: Politikk og samfunn
Omtale Unge muslimske stemmer
De som kommer til orde i denne boka er den moderate majoriteten av unge norske muslimer. De reflekterer om deres personlige tro, religiøse praksis, gruppetilhørigheter og særlig om synet de har på ekstreme bevegelser.

Slik får vi en rikere forståelse av den motstanden mot jihadisme som er vanlig blant norske muslimer - omfanget, styrken, grunnene og engasjementet. Boka tar samtidig for seg at det er store forskjeller blant «vanlige» muslimer når det gjelder fortolkninger av islam, og at det er kamp mellom moderate og mer ekstreme strømninger om definisjonene av grunnleggende begreper og fortellinger. En rød tråd i boka er at det ikke nødvendigvis er politiet, kommunene eller andre offentlige instanser som er frontlinjen for bekjempelse av ekstremisme. Voldelig jihadisme bekjempes daglig i muslimske miljøer, og en viktig del av dette er kampen mellom forskjellige fortolkninger av islam.

«Denne viktige boken kan dermed korrigere både høyreekstremistenes svartmaling av muslimer og islamsk tro, og venstresidens generelle skepsis til religion.»
Eskil Skjeldal, Vårt Land

Til toppen

Flere bøker av Sveinung Sandberg, Jan C. Andersen, Tiffany L. U. Gasser, Marius Linge, Idil A. A. Mohamed, Samah A. Shokr og Sébastien Tutenges: