Vakre heklepledd (Fleksibind)

i alle regnbuens farger

Forfatter:

May Britt Bjella Zamori (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Fleksibind
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 128
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Rainbow crocheted blankets
Oversatt av: Zamori, May Britt Bjella
ISBN/EAN: 9788202536343
Omtale Vakre heklepledd

Store og små eventyrlig fargerike tepper, pledd og sjal

Alle ruter små … gjør et stort teppe, puter, pledd eller sjal!

Denne fantastiske boka er fylt til randen av vakre ruter som settes sammen til store pledd og sjal. Rutene er små, enkle og overkommelige å hekle, selv for en nybegynner, og er et supert håndarbeid å ha med seg når du er på reise og perfekt å ha i håndvesken.

Fargene i hvert design er grundig gjennomarbeidet for å gi et variert uttrykk. Noen av prosjektene er rolige, noen er duse, og andre er fargesprakende og energigivende! Felles for dem alle er at de er vakre kunstverk, arvestykker som kan gis videre gjennom generasjoner.

Til hvert design finner du minst 3 fargealternativ, som gjør at du kan finne en stil du liker på hvert eneste pledd, eller få inspirasjon til å teste ut dine egne fargekombinasjoner.

Alle oppskriftene er fulgt av tydelige illustrasjoner og forklaringer. Alle ruter og pledd er laget med vanlige, standard masker, og de er laget for å vise frem farger og former. Du finner ingen vanskelige teknikker. Alle teppene er laget av enkeltstående ruter som er heklet sammen.

Hvert prosjekt inneholder:

  • Mål av ferdig prosjekt
  • Anbefalt heklenålstørrelse
  • Foretrukket garntype
  • Diagram og fargevalg
  • Trinn for trinn beskrivelse

Utstyr du trenger for å lage prosjektene er helt enkelt en god heklenål, restegarn, saks og en god synål med stort øye.

Her finner du små, enkle ruter som selv en nybegynner i hekling kan klare. Tydelige illustrasjoner og forklaringer til alle oppskrifter. Du finner gode råd om fargesammensetninger og valg av garn. Ti grunnmønstre med flere forslag til variasjoner. En lapp av gangen – ideelt å ta med på reise. Finn frem heklenålen, og bli ikke overrasket om du får dilla!

 

Til toppen

Utdrag

Fra forordet:

Jeg har flere råd å gi for hvordan du skal lage teppene i denne boken. Det første er å betrakte teppene som et eventyr. Det er nesten umulig å lage en eksakt kopi av teppene i boken - i stedet vil du selv skape en unik versjon. Så vær trygg på fargevalget ditt. Hvis du er usikker, følg fargehjulet så nærme som mulig, og ikke vær redd for å gjøre feil. Husk at også hvert motiv er en brikke i puslespillet - hvis det blir feil første gang, prøver du en gang til! Du trenger bare å bekymre deg for å lage en liten del på nytt, i stedet for å se arbeidet under ett. Hvis teppet ender opp med å være litt ulikt mitt, så er det bare bra, så lenge du er fornøyd med det. En ting til: ikke bekymre deg for tiden, det spiller ingen rolle om det tar to år å lage teppet, så lenge du kan lene deg tilbake og beundre mesterverket du har skapt. Og sist, men ikke minst, ha det gøy og kos deg!

- Amanda Perkins

Til toppen