Vareopptelling (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 136
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202409524
Kategori: Romaner
Omtale Vareopptelling

På grunn av et stipend fra Den norske Forfatterforeningen, har Nina Faber, en lyriker i 60-årene tilbrakt noen år i Istanbul. Her har hun har skrevet ferdig sin siste diktsamling, Bosporos. Tilbake i Oslo skaffer hun seg en hagekolonihytte på Sogn, hvor hun setter sin ære i å ha en plettfri hage hvor det daglig vanker soyamelk til pinnsvinet Jussi. Hun våkner tidlig den dagen diktsamlingen skal lanseres, og hun venter på at redaktøren skal ringe og formidle de gode anmeldelsene. Slik går det ikke. Det er surmaget skepsis over hele linjen, og Nina kjenner at grensen er nådd når det gjelder krenkelser.

Erlend Loe skriver morsomt og ironisk om forlagsrutiner, om anmelderiet, om hvor mye sinne og oppfinnsomhet det kan finnes i en forsømt lyriker når hun bestemmer seg for å ta saken i egne hender.Denne romanen harselerer med både forfattere og det litterære kretsløpet, og jeg gleder meg alltid til Loes bøker. Det er vanskeligere enn man tror å skrive lett og morsomt, og jeg verdsetter dem som gjør det.

- Siss Vik, Bokprogrammet/NRK

Til toppen

Andre utgaver

Vareopptelling
Bokmål Nedlastbar lydbok 2013
Vareopptelling
Bokmål Ebok 2013
Vareopptelling
Bokmål Heftet 2014

Flere bøker av Erlend Loe:

Du vil kanskje også like

Om forfatter Erlend Loe

Erlend Loe er født i Trondheim i 1969. Han debuterte med romanen Tatt av kvinnen i 1993. Naiv.super (1996) ble en stor suksess nasjonalt og internasjonalt og fikk raskt benevnelsen generasjonsroman. I 2006 mottok han Prix Européen des Jeunes Lecteurs (Europeisk ungdomspris) for romanen.

Han har oppnådd stor anerkjennelse for sin beskrivelse av den moderne mannen i Doppler (2004) og Volvo Lastvagnar (2005). I Muleum (2007) møter vi 18 år gamle Julie som mister storebror og foreldre i en flyulykke. Hun er ensom og hun er fandenivoldsk. Hun er redd for livet og ikke for døden. Stille dager i Mixing Part kom i 2009.

Erlend Loe skriver også filmmanus, og filmen Detektor, ble en stor suksess. Han har også et forfatterskap for barn og her er bøkene om Kurt helt sentrale, alle illustrert av Kim Hiorthøy.

Erlend Loe har gitt stemme til den amerikanske poeten Hal Sirowitz' med sin gjendiktning av Sa mor i 1997 og Sa terapeuten min i 1998.

Til toppen