Ved første blikk (Innbundet)

Forfatter:

Gro Skaare (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 303
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: At first sight
Oversatt av: Skaare, Gro
ISBN/EAN: 9788204124616
Kategori: Romaner
Omtale Ved første blikk

Noen ganger er den følelsen som knuser hjertet ditt den samme følelsen som reparerer det...

Det er noen få ting Jeremy Marsh var sikker på at han aldri kom til å gjøre: han skulle aldri forlate New York City, aldri mer forelske seg og aldri bli far. Slik ble det ikke.

SPAR kr 200,-!

Til toppen

Flere bøker av Nicholas Sparks:

Om forfatter Nicholas Sparks

Nicholas Sparks
- en ekte romantiker

Nicholas Sparks er alle kvinners drøm. Han er 46 år og far til fem, men ser ut som rene ungdommen i jeans og T-skjorte over den veltrente kroppen. Du skulle tro det var nok at han er høy, mørk og kjekk. Men, neida, i tillegg er han kjempehyggelig, full av godt humør og med lassevis av gutteaktig sjarm. Dessuten er han verdens mest romantiske mann!

Han vokste opp i en familie med dårlig råd, men med mengder av kjærlighet. På skolen drev han med idrett, men da han skadet seg som 18-åring, la han seg ned og sturet. Til slutt ble moren så lei at hun tok tak i ham og sa: "Du får komme deg opp og gjøre noe!" Nicholas gjespet og utbrøt: "Hva da? Hva kan jeg gjøre?" Moren slo ut med armene og buste ut med det første som falt henne inn: "Skriv en bok, da vel!" Han tok henne på ordet, men den boken han skrev den sommeren ble aldri utgitt. Likevel sådde det et frø i ham, og mange år senere, da han var lykkelig gift, hadde sin egen familie og en godt betalt jobb, klarte han ikke å bli kvitt tanken på å prøve en gang til. Og det er da eventyret starter: Nicholas Sparks, en helt ukjent forfatter, sender et manus til 25 tilfeldig valgte litterære agenter. En av dem gir positiv respons, og over natten håver herr Sparks inn over én million dollar! Og boken med tittelen Dagboken selger, og selger, og selger. Den erobrer bestselgerlister og blir liggende der gjennom hele 1996, og ender opp som kassasuksess også som film. "Det føles helt fantastisk - som en film," erindrer Nicholas Sparks. "Det som skjedde, er slikt alle forfattere drømmer om, håper på og ber om, men som sjelden skjer." Siden har bøker kommet som perler på en snor og gjort ham til en av Amerikas mest populære forfattere.

Hvorfor er kjærlighetshistoriene dine ofte så triste?
Alle gode kjærlighetshistorier har et element av tragedie i seg. Hvordan hadde Romeo og Julie vært med en lykkelig slutt? Tragedier er vanskelig å skrive, men samtidig er det de historiene som gir mest rom for ettertanke.

Hvor mange ganger har du selv opplevde ekte kjærlighet?
To ganger. Jeg hadde en ungdomskjæreste, og hun er nå en av min kones beste venninner. Og så min kone, selvfølgelig. Allerede dagen etter at jeg traff henne for første gang, sa jeg til henne at vi kom til å gifte oss en dag. Hun hadde så vakre øyne, og jeg visste at hun var kvinnen i mitt liv. Hun bare lo og ba meg bestille mer å drikke, men se hvem som fikk rett! Vi har nå vært gift i mer enn 20 lykkelige år.

Hva er det mest romantiske noen har gjort for deg?
Når jeg skal ut å reise alene, pleier min kone å legge små lapper og kort i kofferten min uten at jeg vet det. Så når jeg åpner kofferten og skal pakke ut klærne på et fremmed hotell langt hjemmefra, finner jeg kjærlige ord fra henne. Det er hyggelig! Hun er helt nydelig, og jeg elsker henne.

Hva er det mest romantiske du har gjort?
Min kone hadde tatt med barna på besøk til mine svigerforeldre. De var borte en uke, og det hadde vært fullt kjør hele tiden. På veien hjem var flyet to timer forsinket, og barna ble syke om bord. Det var et lite helvete, og min kone var totalt utslitt. Så da hun kom hjem, tok jeg henne i hånden og leide henne inn på badet der jeg hadde fylt badekaret med varmt vann, tent stearinlys og samlet en stabel blader og magasiner. "Kjære, nå skal du slappe av," sa jeg. "Du skal koble helt av resten av kvelden. Jeg tar meg av barna, gir dem mat og legger dem." Og så gjorde jeg akkurat det.

Du kan lese mer om Nicholas Sparks på hans hjemmeside: www.nicholassparks.com

 

Og dette mener pressen:

"Nicholas Sparks er en stor mester i følelser."
Cosmopilitan

"... får deg til å gråte av glede og sorg."
Daily Mail

"Virkelig rørende, men ikke for sentimental."
Publishers Weekly

"Hvis du liker kjærlighetshistorier, kommer du til å elske denne romanen."
Library Journal

"Sparks vet hvordan man rører ved en lesers hjertestreng."
Chicago Sun-Times


Til toppen