Vekebokstav (Heftet)

Forfatter:

, Elisabeth Åril (Illustratør)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 56
Illustratør: Åril, Elisabeth
Forlag: Gan forl.
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788249207824
Omtale Vekebokstav
Mange lærere velger å organisere ukas lese- og skriveprogram på første trinn rundt «ukas bokstav». Derfor har vi utviklet boka Ukas bokstav, en fargerik og mangfoldig bok med en systematisk struktur, som vil være et sentralt verktøy i ukeprogrammet i den første lese- og skriveopplæringen.

I den begynnende lese- og skriveopplæringen er det ulik praksis når det gjelder bruk av store eller små bokstaver. Det ser ikke ut til at det er mulig å komme til enighet i dette valget. Vi har derfor laget to utgaver av Ukas bokstav, én med store bokstaver og én med hovedvekten på små bokstaver. Begge utgavene foreligger også på nynorsk.

Ukas bokstav dekker et bredt øvingsområde..

*
motorikk i forhold til hånddominans, blyantgrep, arm- bevegelser, håndbevegelser, fingerbevegelser og koordinasjon øye - hånd.

*
skriving av bokstaver; begrepsanalyse i forhold til hvordan bokstavene er bygget opp, hvor man begynner på bokstaven, hvordan man skriver bokstaven, og hvor bokstaven står på linjen i forhold til de andre bokstavene.

*
skriving av ord; utlytting av lyder først, inni og sist i ord, skriving av innlærte ord i oppgaver som kryssord, puslespill og bokstavhus.

*
visuell gjenkjenning av bokstaver og innlærte ord.

*
enkel bruk av PC med en gradvis progresjon.

Til toppen

Andre utgaver

Ukas bokstav
Bokmål Heftet 2006

Flere bøker av Elisabeth Åril: