Vekk meg hvis jeg sovner (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 204
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202296896
Kategori: Romaner
Omtale Vekk meg hvis jeg sovner

Norsk talent

Talentfulle Eivind Hofstad Evjemo er første forfatter ut i Cappelen Damms nye serie 20 under 30. Romanen hans tar oss med til et kystlandskap, hvor morfaren mister kontrollen over gårdsdriften og driver vekk fra familien. Vi møter en inntrykksvar forteller som får minnene til å leve.

En båt legger til. En gutt og morfaren trår inn i fjæra med ei balje småsei. Søsteren dukker opp rundt et hushjørne. Fjøs-kattene sover i solflekkene i hagen, ved et bord som står dekket til en familie.

Tiden går, og en verden trues av søvn og glemsel.

Til toppen

Andre utgaver

Vekk meg hvis jeg sovner
Bokmål Heftet 2010
Vekk meg hvis jeg sovner
Bokmål Ebok 2011
Vekk meg hvis jeg sovner
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023
Utdrag

UTDRAG:

morfar er sigen og trøtt og lener seg til stabbursveggen, kanskje han står og grunner på noe ondt, for han har dette bekymra draget over øynene, jeg holder slipehjulet i gang og smugtitter, kyrne står utenfor fjøset og tråkker rundt i søla og venter på å bli sluppet inn, de drikker fra badekaret som sto inne i huset for mange herrens år siden, bak fjellene holder sola på å gli ned, alle har sett en sånn himmel, teltet står fremdeles nede i hagen, gjennomtrekt av regn.

Til toppen

Om forfatter Eivind Hofstad Evjemo

Eivind Hofstad Evjemo er født i Levanger i 1983 og bor i Oslo. Han har forfatterutdanning fra Litterär Gestaltning ved Göteborgs Universitet, og er redaksjonsmedlem i litteraturtidsskriftet NORDAHL eftf.

Evjemo fikk Tarjei Vesaas Debutantpris 2009 for Vekk meg hvis jeg sovner.

Til toppen