Visuelle samtaler (Heftet)

anvendelser av fotografi og grafikk i nye digitale kontekster

Serie: LNUs skriftserie 196

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 198
Forlag: Landslaget for norskundervisning
Språk: Bokmål
Originaltittel: Visuelle samtaler
Serie: LNUs skriftserie
Serienummer: 196
ISBN/EAN: 9788245012361
Kategori: Medie- og kommunikasjon
Omtale Visuelle samtaler
Hvordan kommuniserer vi med bilder? En stor del av kommunikasjonen mellom mennesker skjer i dag i digitale medier, og den er i økende grad visuell. Likevel vet vi lite om bildenes virkemåte og effekt, sammenliknet med hva vi vet om verbalspråklig kommunikasjon.
I Visuelle samtaler undersøker Martin Engebretsen bruken av fotografi og grafikk i noen utvalgte nettbaserte sjangrer: journalistiske lydbildereportasjer, historiske bildesamlinger, animerte grafer i folkeopplysningens tjeneste og profilbilder på Facebook. Hvilke roller spiller de visuelle uttrykkene, hvordan samspiller de med sine omgivelser, og hva består deres virkekraft av?
I en klar og forståelig fremstillingsform belyser forfatteren hvordan den omfattende digitaliseringsprosessen påvirker vårt sosiale samspill og vår visuelle kultur.
Martin Engebretsen (f. 1961) er professor i språk og kommunikasjon ved Universitetet i Agder. Han har skrevet en rekke bøker og artikler om temaer i skjæringspunktet mellom språkvitenskap og medievitenskap. De seneste årene har interessen særlig vært rettet mot anvendelsen av sammensatte multimodale tekster i digitale medier.

Til toppen

Bøker i serien