Vondt og vakkert (Heftet)

Vold i audiovisuelle medier

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 256
Forlag: Høyskoleforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788276347623
Kategori: Medie- og kommunikasjon
Fag: Journalistikk og mediefag
Nivå: Akademisk
Omtale Vondt og vakkert

Få ting har skapt så mange kontroverser og debatter som vold i mediene. Visuelle voldsrepresentasjoner oppleves som sterke, skremmende og farlige. Samtidig har mange mennesker glede av skytespill eller skrekkfilm. Hvorfor er voldelige framstillinger både kontroversielle og fascinerende? Hva er det med de visuelle mediene som gjør at de kan betraktes som skadelige?

Vondt og vakkert er den første boken om vold i mediene på norsk. Boken gir en oversikt over medieutvikling, debatter og forskning innen feltet. Anne Gjelsvik argumenterer for nødvendigheten av å forstå fiktive representasjoner av vold som nettopp det – fiksjoner og representasjoner, og viser hvor viktig det er å analysere voldsrepresentasjonenes form og funksjon. Med utgangspunkt i filmvitenskapen gir hun nye perspektiver på hvordan vi kan forstå opplevelsen av voldelige fremstillinger.

Boken inneholder en rekke analyser av sentrale og kontroversielle amerikanske filmer som Natural Born Killers, Kill Bill, Fight Club og Apocalypto. Forfatteren gjennomgår de forskjellige formene for fiksjonsvold og viser hvordan vold kan være vondt, viktig og vakkert.

Til toppen