Witre Design (Innbundet)

En strikkers år

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202624590
Kategori: Håndarbeid
Omtale Witre Design

Strikk for alle sesonger

Strikkede plagg er blitt viktig for mange i en tid med økt fokus på sakte mote og bærekraft. Klær du lager selv blir kanskje tatt ekstra godt vare på, ved at du velger materialer og farger du liker godt og ønsker å bruke over lengre tid. Og en som strikker, vet hvor mye arbeid som ligger bak hvert plagg.

En strikkers år er et resultat av dette. Et ønske om å strikke sin egen garderobe, med plagg for alle sesonger. Boka er laget gjennom et helt år, der bildene viser forfatter og designer Ida og familien i kjente omgivelser i Oslo og etterhvert på nytt bosted på Engeløya i Nordland. Ida Wirak Trettevik har laget strikkeoppskrifter under navnet Witre Design siden 2018. Oppskriftene er først og fremst til damer, med innslag av barne- og herreplagg. En strikkers år inneholder totalt 30 oppskrifter, der flere er nye og eksklusivt laget for boka.

gensere
jakker
topper
votter
lue
pannebånd
skjørt
bukser
T-skjorte
kjoler

 

Tips fra forfatteren!
Strikk er det motsatte av rask mote, det er sakte mote. Det skal gå sakte, og det du lager, skal leve et langt og godt liv. Uten store miljøavtrykk. Ta godt vare på ditt nye plagg. Oppdager du feil, mangler eller har spørsmål til oppskriftene? Kontakt post@witredesign.no. Husk å NYTE !

Til toppen

Utdrag

Utdrag fra forordet:

En strikkers år er en bok med strikkeoppskrifter der to historier fortelles under ett. Først er det historien rundt håndarbeid, og mitt ønske om å utvikle design og skape strikkeoppskrifter under Witre Design. Plaggene i boken er enkle å bruke gjennom ulike årstider, og har et moderne snitt. Gjerne inspirert av dagens motebilde og gatestil. Ønsket er at den enkelte strikker ender opp med en garderobe av god kvalitet som vil vare lenge, spesielt for seg.
Den andre historien i En strikkers år fortelles gjennom bildene. Fra januar med snø og vinter i Oslo, gjennom vår, sommer, og en høst på et helt annet sted enn der den startet.

Mens dette forordet skrives, sitter jeg i et hvitmalt trehus på Engeløya i Nordland. Om jeg snur meg og ser ut av vinduet på andre siden av rommet, kan jeg se Lofotveggen strekke seg langs horisonten. Da vi kom opp hit var sola så vidt nede bak fjelltoppene før den kom opp igjen. Lufta er klar og frisk. Sanda på stranda er helt hvit, og den glitrer som snø når man løper ut for å bade. Det vi gleder oss mest til akkurat nå er å se nordlyset for første gang, når høsten snart kommer. En strikkers år avsluttes dermed her. I Nord-Norge. Jeg håper bildene vil vise det vakre med både by og bygd, og at du vil like den. At du kan bla i den om du ønsker å hvile øynene, eller finne det neste plagget du vil legge ned tid og omtanke i.

Ida

Til toppen