Xiang (Innbundet)

mat og kultur fra Hunan

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2003
Antall sider: 143
Forlag: Mangschou
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788291948126
Omtale Xiang
Denne kokeboken er en kulinarisk reise i Hunan, en av Kinas aller mest naturskjønne og historiske provinser. Regionens over to tusen år gamle kjøkken, Xiang, er et av Kinas åtte berømte kulinariske områder og en av verdens eldste dokumenterte matkulturer.

Xiang-kjøkkenet er kjent over hele Kina for sin skjønnhet, sin herlige duft og rike, krydrete smak. Blant oppskriftene i boken finner du lekre retter som har vært tilberedt i tusener av år, Maos favoritt fra hans tidlige barndom, og nye retter fra by og land. Oppskriftene er lette å lage og praktisk ingrediensliste gjør det enkelt å finne de riktige råvarene.
Forfatteren Feng Xian Lin er utdannet kokk og har lang erfaring med formidling av kinesisk kultur og mat. Hennes gode kjennskap til mat og tradisjoner gjør sammen med vakre fotografier Xiang , mat og kultur i Hunan til en flott guide til en av Kinas aller mest spennende regionale kjøkken.

Til toppen