Yogamamma (Innbundet)

Med yoga gjennom graviditet, fødsel og barseltid

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202559236
Kategori: Svangerskap og fødsel
Omtale Yogamamma

Yoga kan hjelpe kvinner møte et nytt liv som mamma med en frisk og sterk kropp, et rolig sinn og et åpent hjerte. Inneholder lærdom, erfaringer og opplevelser fra yogamatten og mammarollen.

Boka handler om hvordan yoga kan være til hjelp og glede for kvinner under graviditet, fødsel og som mamma. Denne boka er først og fremst skrevet for alle kvinner som har lyst på barn, prøver å få barn eller venter barn. Tidligere erfaring med yoga er absolutt ikke nødvendig for å ha nytte og glede av yoga under graviditet, fødsel og som nybakt mamma.

Her får du vite hvordan yoga kan hjelpe deg til å få kontakt med ditt ufødte barn og være til stede i en kropp i forandring. Hvordan yoga kan hjelpe deg å holde deg sunn og glad gjennom graviditeten og hvordan yoga kan hjelpe deg å forberede deg - mentalt, fysisk og gjennom bevisst pust - til fødselen. Yogaens universelle helende og transformerende kraft er en god hjelpe for gravide kvinner for å være i god form under svangerskapet og det kan også gjøre fødselen enklere.

Nøkkelen til å komme i gang med yoga er å legge terskelen for praksis så lav at det blir realistisk og mulig, og ikke nok et prosjekt som gir deg dårlig samvittighet. Du trenger ikke mye plass, tid eller utstyr. Men du trenger å føle at det er viktig. Du må skape rom for yoga - både fysisk og symbolsk. Det er fint å markere et lite hjørne et sted i hjemmet ditt som bare er til for deg selv og din praksis, hvor du vet du ikke blir forstyrret. Kanskje er du så heldig at du har et eget rom som kan være ditt yogarom - barnerommet som foreløpig står tomt?

Yogapraksis gjør at vi holder oss aktive gjennom svangerskapet. Bevegelsene, som tar utgangspunkt i tradisjonelle yoga asanas, men er spesielt tilrettelagt for gravide, fremmer styrke, fleksibilitet og balanse. De er myke og dynamiske, og virker frigjørende og stabiliserende. Vi strekker, tvister, bøyer og tøyer i naturlige bevegelser som fremmer god sirkulasjon og åpner opp, slik at vi skaper et best mulig midlertidig hjem for babyen vår samtidig som kroppen får plass til andre funksjoner. Mange av øvelsene er gunstige for optimal posisjonering av babyen for fødsel.

Yoga er en trygg arena for hvile og refleksjon, som kan hjelpe med å skape balanse og ro i sinnet. Tiden på matta med økt fokus på tilstedeværelse, bevissthet, avspenning og pust kan gi en pause fra påtrengende tanker og intense følelser. Jevnlig praksis kan lette stress og engstelse, og forebygge depresjon. Yoga kan også løfte energien og fremme god søvn.

Til toppen